≫ 

Sin Sinana Sakića u bekstvu: Robijao 12 godina, hapšen u "Sablji", a sve je počelo pre 18. rođendana

Rašid je 29. januara 2020. godine polomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora u kojem je zbog razbojništva bio od 14. avgusta 2019. godine

  • 5
Sinan Sakić Sinan Sakić, Foto: ATA Images

Protiv Rašida Sakića (42) podneta je krivična prijava od strane Sabine Sakić, a zbog sumnje da je upravo on podmetnuo požar u kući pokojnog pevača u Loznici, koja sada pripada njegovoj ćerki Đulkici.

Rašid, od kada se spominje u medijima i u javnosti, uvek je spominjan zbog krivičnih dela ili sumnje da je ista počinio.

Ko je, zapravo, Rašid Sakić?

Rašid je sin Sinana Sakića iz prvog braka.

Kako je Sinan rekao u jednom intervjuu, Rašid, navodno, "majku nikada nije voleo", jer je dete "pripalo njemu".

Međutim, ni sa ocem nije imao sjajan odnos.

Godinama nisu razgovarali, a navodno su se pomirili pred pevačevu smrt, kada je Rašid izašao iz zatvora u kojem je služio kaznu zbog ubistva.

Osuđen zbog ubistva 

Rašid je pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora, zbog ubistva Dragoljuba Despotovića, te pokušaja likvidacije Radomira Lazića, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Sinan ga je samo jednom posetio na robiji, dok ga u bolnici, nakon ranjavanja, nije obišao. Kako je rekao - bilo mu je žao.

- Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog... Kako je to moglo da se desi?! I onda sam rekao "ne, ja ni u snu ne idem". Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: "Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti" - ispričao je tada Sinan.

Kako je rekao, nikada niko nije rekao da je njegov sin pucao nakon što su pucali na njega, ali pored svega toga ne brani ga. Štaviše, otac mu je samo jednom otišao u posetu. Jednom, i nikad više.

- Njemu su 4 metka pucana u leđa, i on se branio i pucao je i on. I to niko živi nije pomenuo u životu! Niko živi, nikada...a četiri metka pucana u leđa. I danas dan, narkoman koji se leči od heroina šeta ulicom, a to dete ja sam voelo kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su deca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedno bez drugoga nijednog jedinog sekunda - počeo je priču Sinan koji je objasnio kako je došlo do pucnjave.

Opljačkao krojača

Rašid je početkom 2019. uhapšen sa Milanom Č. jer su u centru Loznice pretukli i opljačkali krojača Vladicu M. (34), naveo je tada Informer.

Njima je tada određen pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni su upali u Vladičinu krojačku radnju u Bulevaru Dositeja Obradovića u Loznici i zatražili mu novac. On im je dao 4.700 dinara, koliko je imao kod sebe, ali je Rašid bio nezadovoljan, pa je uzeo veliki metalni ključ za šrafove i izudarao vlasnika radnje - naveo je tada izvor pomenutog lista.

Sakić i njegov drug su zatim zapretili krojaču da ne zove policiju i izašli su iz radnje.

- Uputili su se u obližnji kafić i naručili piće. U međuvremenu, krojač je pozvao policiju i ispričao šta mu se dogodilo. Rašid i Milan su brzo locirani u kafiću i uhapšeni - rekao je tada sagovornik.

Zbog razbojništva je osuđen na kućni zatvor.

U bekstvu od januara kada je polomio nanogicu

Rašid je 29. januara 2020. godine polomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora u kojem je zbog razbojništva bio od 14. avgusta 2019. godine.

- U 5.40 sati juče sistem je registrovao oštećenje transmitera, to jest nanogice. Izlaskom na teret utvrđeno je da nije na adresi na kojoj izdržava meru i poverenik je odmah obavestio nadležni sud o tome - potvrđeno je tada iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Za problematičnim sinom legende narodne muzike policija je tada raspisala potragu, ali on još nije pronađen.

Osumnjičen za požar

Rašid je osumnjičen za požar koji je izbio 5. maja ujutru, u kući koja je pripadala njegovom pokojnom ocu, a koja je danas u vlasništvu Sinanove ćerke Đulkice Sakić Amzić koja živi u Švajcarskoj.

Ona je u izjavi za Telegraf JETSET nakon požara rekla da je uverena da je požar Rašidovih ruku delo, jer joj već duže vreme preti, što je i prijavila policiji.

Nisam u Loznici, u Švajcarskoj sam. Pretio je da će napraviti ovako nešto i, evo, osvetio mi se, ako se to tako može reći - rekla nam je uplakana Đulkica, aludirajući na Rašida.

On je dobio priliku da bude sa svojim ocem, da se oduži za sve što mu je uradio, a nijednom se nije udostojio da ga poseti u bolnici i pita ga kako je. On je ovim samo dokazao da nije njegov, od njegove duše, može samo da se zove Sinanovim sinom - ispričala je Đulkica i nastavila:

Sinan je bio čovek satkan od duše, od emocija, nije mogao mrava da zgazi... Ja Rašidu skidam kapu, samo je zgazio svog oca. Njegov otac je krvavo radio i umro je radeći. Na kraju dobiješ da ti neko zapali kuću... Zapalio si svoju očevinu... Nadam se da će ga policija uhapsiti.

Eto, brat... Kad je otac hteo da ga se odrekne, mi mu nismo dali. "Teško se samo mojoj Sabini kad ja budem umro", to je hiljadu puta rekao. Za nju se najviše i plašim, rekao joj je da će joj čupati kosu s glave - zaključila je Sinanova ćerka koja sa porodicom živi u Švajcarskoj.

Kao maloletnik privođen, hapšen u "Sablji"

Rašid ima debeo dosije u policiji.

Privođen je još kao maloletnik zbog nasilničkog ponašanja, iznude. U akciji "Sablja" 2003. godine priveden je pod sumnjom da je jedan od šefova organizovanog kriminala u Loznici.

Hapšen je i zbog posedovanja droge.

Video: Tužni snimak iz unutrašnjosti: Sinanova kuća skroz izgorela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    6. maj 2020 | 17:29

    I pored tolikog dosijea, ubistva, pokusaja ubistva, tolike robije ti dobijes nanogicu za novo krivicno delo!!! Sramota.

  • Sanja

    6. maj 2020 | 17:32

    Dodje ti neko u kucu, prebije te metalnom sipkom, osude ga na kucni pritvor.

  • Ujka Zitko PFK

    6. maj 2020 | 17:19

    Otac ti bude Sinan Sakic,a ti kriminalac,bandit,razbojnik.🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA