≫ 

"Ponižavajuće je da pevači traže pomoć države! Neka gladujem, ako za ovoliko godina nisam zaradio"

- Bilo bi smešno i ponizno za mene da tražim pomoć od države - kaže Polumenta

  • 15
Šako Polumenta Šako Polumenta, Foto: Nikola Tomić

Šako Polumenta (52) kaže da bi pre gladovao, nego tražio pomoć države, tokom pandemije korona virusa, tokom koje pevači ne rade.

Iako se ne zna ni kada će početi sa radom i nastupima, Polumenta ističe da bi bilo ponizno za njega da traži bilo kakvu pomoć.

- Ako se to stvarno bude desilo da moje kolege pevači potražuju pomoć od države, onda nema dalje! Ja to nikada ne bih uradio - kaže Šako.

- Ako nisam za ovoliko godina rada stekao toliko da mogu bar godinu dana da se oslonim na svoj finansijski fond, onda neka gladujem! Bilo bi smešno i ponizno za mene da tražim pomoć od države - rekao je Polumenta za Star.

Na priču da je Severina Kojić, kako su preneli hrvatski mediji, dobila 400 evra pomoći države, pa ih potom vratila navodeći da su u njeno ime njene kolege aplicirale za novac, Polumenta kratko kaže:

Šta da vam kažem... Uh, jad! Ja bih to samo tako nazvao.

Podsetimo, Neda Ukraden nedavno je u izjavi za Telegraf JETSET rekla da apeluje na državne institucije da pomognu i muzičarima koji zbog pandemije korona virusa i dalje ne rade.

- Izrazla bih apel svim društvenim bitnim faktorima koji odlučuju o privrednom i uopšte o životu ove zemlje da, vodeći računa o ekonomiji, privrednom životu, povedu računa i onom malom broju muzičara, čitavoj skupini ljudi koji su deo jedne bogate muzičke industrije koji su zaista pogođeni ovom situacijom. Da se i njima na neki način omoguće privilegije koje su rezervisane za male, velike, srednje privrednike, biznismene... - rekla nam je pevačica i dodala:

Neda Ukraden Neda Ukraden, Foto: ATA images

Svi ti muzičari imaju svoje porodice, hrane ih, plaćaju neke račune, izdržavaju, imaju gomilu problema, a ova kriza će biti za mnoge jako neprijatna i velika, samo uz pomoć nekih zajedničkih akcija se može prevazići. To je apel svima koji se pitaju i odlučuju kome i kako idu sredstva pomoći, sredstava odlaganja, plaćanja dugova... Da se povede računa i o muzičarima i njihovim porodicama, to nije mali broj ljudi, oni žive od svog rada.

VIDEO: Jedna pesma, 2.500 evra! Šako Polumenta se pohavlio nezamislivim bakšišem na Instagramu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Adamov

    10. maj 2020 | 15:26

    Onaj pomenuti baksis saka polumente je moja osmomesecna plata. Uz to jos zivim sa nezaposlenom suprugom. Sve racune i poreze ovoj drzavi redovno placamo. Nikom se ne zalimo da nam je tesko. Neda Ukraden se uvek hvalisala da ima dva fakulteta. Pa gde su joj sad?

  • Wtf

    10. maj 2020 | 14:14

    Nisam verovao da cu ovo ikada reci ali slazem se s sakom.

  • Vx

    10. maj 2020 | 14:56

    Pa gde su im sve one novčanice zalepljene pljuvačkom i znojem na čelenci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA