≫ 

Hrvatski naučnik pobesneo zbog izjava Cetinskog i Lovrena o vakcinaciji: Ne slušajte budaletine!

- Oni pričaju o stvarima o kojima ne znaju niti toliko da bi mogli shvatiti da ništa ne razumeju - napisao je Gordan

  • 2
Gordan Lauc, Dejan Lovren, Toni Cetinski Lauc neznanju pripisuje izjave Cetinskog i Lovrena, Foto: Youtube/Hrvatska radiotelevizija, Marko Jovanović, Instagram/dejanlovren06

Molekularni biolog i redovni profesor na Farmaceutsko-biohemijskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Lauc (49), na Fejsbuku je Toniju Cetinskom (50) i Dejanu Lovrenu (30) posvetio duži status.

Lauc je reagovao na zajedničko obraćanje javnosti Tonija i Dejana, u kojem su ponovo izneli stav da ljudi ne bi trebalo da se vakcinišu.

"Mudra izjava kaže: 'Od svih stvari na svetu, pamet je najpravednije raspoređena - Svi misle da je imaju dovoljno'", započeo je Lauc.

"Nemojte zvati mene da vam pevam na svadbama, a nemojte me staviti ni u fudbalsku reprezentaciju. U obe te situacije bio bih jako loš, a i osećao bih se jadno zbog toga. Ova dvojica o vakcinama i bolestima očigledno ne znaju ni toliko koliko je potrebno znati da bi bio svestan da ne znaš ništa. O bolestima, vakcinama i imunom sistemu ja ne znam puno više nego što znam. I naše čitavo planetarno znanje o bolestima i imunom sistemu mnogo je manje od neznanja, i zato moramo intenzivno učiti, tj. istraživati", naveo je.

"Nedostatak samo jedne vakcine (protiv covid-19) zaustavio je planetu i uzrokovao velike probleme u zdravstvenim sistemima mnogih zemalja. Čeka nas i recesija koja će u istoriji ostati upisana kao velika depresija 21. veka. I sve to samo zbog jedne jedine vakcine koju nismo napravili na vreme...

Gordan Lauc Objava Gordana Lauca, Printskrin: Facebook/gordan.lauc

- Srećom puno drugih vakcina imamo, jer velike boginje, dečja paraliza, ospice i mnoge druge bolesti puno su opasnije od covid-19. Možete li zamisliti svet u kojem nema vakcina protiv tih bolesti? Mislite li da je bilo lepo na Lazaretima čekati 40 dana da smete ući u Dubrovnik? Želite li morati početi s desetak dece kako bi polovina doživela pubertet, četvrtina doživela da i sami imaju svoju decu, a sve ostale gledati kako umiru od neke od zaraznih bolesti...

- Medicina nas je previše razmazila u zadnjih 50 godina. Rat koji vodimo s bakterijama i virusima već milionima godina je izuzetno okrutan i samo nas znanje i stalna istraživanja mogu održati u ovako komotnoj situaciji kakvu imamo danas", naglasio je.

Potom je zaključio: "Nemojte slušati budaletine koje pričaju o stvarima o kojima ne znaju niti toliko da bi mogli shvatiti da ništa ne razumeju."

VIDEO: Novak Đoković ironičan zbog stava o vakcini: Sad sam kontroverzna ličnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA