Najveći medijski transferi u proteklih 18 meseci: 12 voditelja dalo otkaz - pare ili novo iskustvo?

Zaštitna lica nekih televizija iznenadila su javnost nakon prelaska u drugu medijsku kuću

  • 70
Nevena Madžarević, Goran Dimitrijević , Rada Đurić, Ivan Ivanović, Printskrin: TV Prva, Youtube/Veče Sa Ivanom Ivanovićem, RTS

Tokom 2019. i 2020. godine mnoga poznata televizijska lica, kao i autori emsija, sa jedne televizije prešli su na drugu.

Ovo je lista najvećih medijskih transfera u proteklih godinu i po dana.

Poslednja u nizu koja je odlučila da pređe na drugu televiziju jeste voditeljka i urednica informativnih emisija na Prva TV, Nevena Madžarević, koja će svoju karijeru nastaviti na televiziji Nova S.

Pre svega, moram da kažem da sam srećna što sam dobila priliku da budem deo tima najboljih. To govori i sama činjenica da je Nova S okupila najbolja televizijska lica, što mi dodatno mi daje vetar u leđa i zahvalna sam što sam postala deo tima najvećih profesionalaca. Trenutno radimo na jednom sasvim novom projektu koji se tek pravi, o kojem ne mogu mnogo da pričam, i to je za mene veliki izazov - kada dobijete priliku da okupljate ekipu, da budete i autor i producent - rekla je Nevena za Telegraf JETSET.

Početkom maja ove godine odeknula je vest da Vesna Dedić, voditeljka i urednica emisije "Balkanskom ulicom" sa RTS-a prelazi na "Novu S". Ona uveliko radi na uređivanju studija i pripremi za sniamnje novih emisija, koje neće menjati koncept bez obzira na to što je voditeljka promenila televiziju.

- Imam čast da vam kažem da sam postala deo autorskog tima "Nova.rs". Emisiju "Balkanskom ulicom" u trajanju od sat vremena i u novoj scenografiji gledate od juna, jer kraj "Balkanske" je kada gledaoci kažu - napisala je voditeljka na Instagramu.

Voditelj Dnevnika Goran Dimitrijević sporazumno je raskinuo saradnju sa televizijom "Prva", nešto pre 15. maja ove godine.

On će svoju profesionalnu karijeru navodno nastaviti na televiziji Nova S.

Istina je da smo sa dugogodišnjim voditeljem B92 i Prve sporazumno raskinuli saradnju. Orijentacija Prve televizije je već neko vreme usmerena ka osveženju voditeljskog tima kuće, a na osnovu sprovedenog istraživanja mišljenja gledalaca koje je pokazalo da se publika uželela novih snaga. U tu svrhu se organizuju veliki kastinzi, te se u narednom peroidu mogu očekivati brojna iznenađenja kad su u pitanju ne samo transferi, već i predstavljanje potpuno novih TV lica - naveli su tada iz "Prve" televizije za Telegraf JETSET.

Nakon 20 godina rada na RTS-u, krajem marta 2020. godine, jedno od najpoznatijih televizijskih lica ove kuće, Rada Đurić priključila se timu "Nove S". Ona  će biti u popodnevnom programu "Među nama" dok je Nataša Miljković pristala da pomogne kolegama sa informativnog kanala N1.

- Hvala mojim dragim kolegama sa RTS-a a pre svega gledaocima koji veruju u mene svih ovih godina. Trudiću se da na Novoj ostanem stara, zato što verujem, možda kao nikad do sada, da je tako malo važno gde smo ako ne znamo ko smo. Jer, ako ne zaboravimo ko smo, onda smo uvek tamo gde i treba da budemo. Ostanimo pametni, pristojni i kod kuće. Vidimo se uskoro -  rekla je Rada.

U decembru 2019. godine voditelj Zoran Kesić prekinuo je saradnju sa televizijom "O2". On je prešao na "Novu S", gde se od marta 2020. godine, emituje nova sezonu emsije "24 minuta sa Zoranom Kesićem".

- Pa šta ćeš više, dosta smo već bili tamo. Paolo Koeljo u svojoj knjizi "Sedeo sam i plakao što čitam Koelja" piše: "Gaće menjaj svaki dan, čarape svake nedelje, muža na godinu dana, vlast svake četvrte, a posao na šest godina". Niko nas nije oterao sa O2, naprotiv. Plakala je jedna žena kada smo odlazili. Ali Nova S nas je pozvala, ponudila dobre uslove za život i rad, obećala i reprizu emisije, mi videli da su ambiciozni, da imaju velike planove, pa još kada vidiš da su neke kultne emisije i autori već uveliko tamo, šta ima tu da se razmišlja - rekao je Kesić tada za Blic.rs

Takođe, krajem 2019. godine, tokom novogodišnjih praznika, Ivan Ivanović voditelj i autor emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" prekinuo je saradnju sa Prva TV.

Nakon nekoliko emisija koje su objavljivane na Ivanovom zvaničnom Jutjub kanalu, voditelj je prešao na televiziju "Nova S", gde se njegova emisija emituje od marta 2020. godine.

Voditeljka Nataša Miljković u septembru 2019. godine sa Prve televizije prešla je na "Novu S" gde je zajedno sa Majom Nikolić vodila popodnevni program "Među nama". Međutim, kako je voditeljka Minja Miletić u drugom stanju, ona se priključila timu N1, dok se njena koleginica ne vrati sa porodiljskog.

Jedno od najlešpih televizijskih lica, voditeljka Maja Nikolić je u isto vreme kao i Nataša Miljković, prešla na TV  "Nova S" kako bi sa koleginicom vodila emisiju "Među nama". Ona je ranije bila jedno od najpoznatijih lica emisje "150 minuta"

- Nema reči kojima mogu da opišem količinu osmeha, sreće i uspomena koju nosim sa zahvaljujući ovim predivnim ljudima! Hvala vam na tome, hvala vam na punom srcu sa kojim odlazim, hvala na prijateljstvu, hvala na profesionalizmu... Nismo se dovoljno slikali, mnogih ovde nema - napisala je tada voditeljka uz fotografije sa kolegama i prijateljima koje je stekla tokom rada na Prva TV.

U julu 2019. jedna od najlepših voditeljiki Dnevnika na RTS-u, Marija Savić Stamenić oprostila se od gledalaca javnog servisa,  i nakon 15 godina nastavila karijeru nastavila na Prvoj televizii u emisiji "150 minuta".

- To bi bilo sve u ovom Jutarnjem Dnevniku. Vama hvala na poverenju i pažnji ne samo danas, nego i svih ovih godina. Hvala RTS-u, RTS je bio moja kuća punih 15 godina. Od avgusta se gledamo na drugom mestu, a ja ću sada, kao i uvek, da vas pozovem da ostanete uz RTS i da vam poželim da imate lep i prijatan i ovaj dan, i sve dane koji su pred nama. Hvala kolege, doviđenja - rekla je tada Marija.

Voditeljka Dušica Spasić u septembru 2019. godine prešla je sa RTS-a na televiziju Pink gde vodi  informativnu emisiju koja se emituje pre Nacionalnog dnevnika.

- Više neće biti transfera, sa Dušicom sam dugo pregovarao - otkrio je tada Željko Mitrović.

Krajem marta 2019. godine Olja Bećković, voditeljka i autorka emisije "Utisak nedelje" nakon pauze od  četiri godine vratila se na mele ekrane, na TV "Nova S". Olja je 2016. godine prekinula saradnju sa  televizijom "O2", gde se ranije emitovala njena emsija.

U martu 2019. godine voditeljka "Jutarnjeg programa" na RTS-u, Verica Bradić prešla je na TV Pink gde vodi emisiju "Hit tvit". Kao što je poznato, emisija Verice Bradić na Pinku emituje se u terminu "Utiska nedelje" na televiziji "Nova S".

Video: Voditeljka nam se javila iz izolacije: Nakon ovoga ništa neće biti isto

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    21. maj 2020 | 18:20

    Постоје новинари који имају образ, а ту су и ови други који читају шта им је написано и питају шта им је наређено.

  • Leka

    21. maj 2020 | 15:05

    Ja ovog kesića ne bih gledao ni da mi plate

  • Milos

    21. maj 2020 | 15:38

    Da li ste vi hejteri culi za reci : CAST,POSTENJE?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA