Lukas zvao majku u pomoć kad je na hodniku ostao u donjem vešu, a njeni komentari su urnebesni

Pevač je istakao da njegova majka živi skromno i da nema predstavu koliko on zapravo zarađuje, ali i troši

  • 3
Aca Lukas

Aca Lukas, Foto: ATA Images

Popularni pevač Aca Lukas istakao je da mu je jedna od najvažnijih figura u životu njegva majka Vidosava, koja je uprkos njegovom uspehu ostala skroma i nema relnu predstavu koliko njen sin zarađuje, ali i troši.

- Bio sam na letovanju i zove me majka, vrišti i kuka: "Sine stigao ti je račun za telefon 70.000 dinara. Kako ćeš ovo da platiš". Mislio sam da meni nikad nije račun ispod 150.000, 200.000 dinara i da to nije problem, ali sam smirivao kevu i za tih 70.000 - rekao je Lukas za Republiku.

- Tek kad sam se vratio u Beograd, shvatio sam da keva nije videla jednu nulu, koja je za nju uvek ostala naučno fantastična, kao i da bi se sigurno šlogirala da je videla da je račun 700.000 dinara, koji je i mene zaprepastio - dodao je Lukas i objasnio da je u tom periodu bio u romingu.

Aca je otrkio kako živi njegova majka i da uprkos tome što ne želi njegivu pomoć, pevač se trudi da joj na bilo koji način olakša i ulepša život.

- Moja majka je van dimenzije moje zarade i to je dobro. Ona ima dobru penziju, koju je nasledila od oca, jer je njena trgovačka bila manja. Ona vozi bicikl na Adi i druži se sa svojim penzionerima. Ništa ne traži, štedljiva je i živi skromno. Kad primetim da joj nešto treba, uskočim i gledam da joj pomognem koliko god mogu - ispričao je Aca.

- Majka mi ništa ne traži, ali kad krene na more, gurnem joj novac iako neće. Ubedim je na silu da ide avionom u poslednji čas jer sam pozvao svoju agenciju i kupio joj kartu iako je ona htela da ide autobusom. Promenim joj prozore, kupim klimu... Obično moram da je smuljam da bi ona prihvatila da joj olakšam život - rekao je folker.

- Majka je majka, jedna, posebna i važna, kao što je bio i moj otac, kojeg sam izuzetno poštovao. Nisam neki edipovac, pa da sam nešto nenormalno vezan za majku. Ona me je stvorila i život mi podarila, ali je kao i svaka majka. Umela je i da greši, a to je normalno. Jedinac sam svojih roditelja i danas sebi zameram što sam sekirao oca i majku, posebno kao nestašni tinejdžer. Međutim, svaki roditelj se sekira za decu - ispričao je on.

Aca Lukas

Aca Lukas, Foto: ATA Images

Folker je istakao da priželjkuje da ga njegovi naslednici doživljavaju kao on danas svoju majku.

- Daj Bože da mene deca za jedno deset godina gledaju kao njihovo dete, onako kako ja danas doživljavam majku. Biću srećan ako moji klinci budu prema meni onakvi kakav sam ja prema majci. Ne može čovek sa 40 godina da iznad sebe ima majku ili oca, koji će da mu soli pamet i savetuje ga, nego treba taj čovek da pita roditelja: "Ej, kevo, je l' ti treba nešto, je l' fali nešto. Je l' treba da te povezem negde? Da te odvedem kod lekara" - ispričao je.

- Neću valjda ja sa 50 da zovem kevu od 70 da joj se jadam o ljubavi i da mi ona razrešava situaciju. To je van pameti. A realnost je takva da su tebi do određenog trenutka roditelji tebi roditelji, posle toga ti postaješ njima roditelj. Ne možeš celog života biti nadmena glava nad svojom decom, to je čista glupost - dodao je Lukas.

Aca je ispričao i jednu anegdotu kada je ubeđivao majku da do njegovog stana dođe taksijem, a ne gradskim prevozom.

- Živeo sam u jednom stanu u kom se zaključaju vrata čim se zatvore sa spoljne strane i jednog jutra u devet ujutru sam izašao go, samo u gaćama, bez ključa, da ispratim jednu gošću. Gospođici sam pokazao gde je lift i shvatio da nemam ključ. Pozvao sam majku jer mi je, srećom, bio telefon u ruci, i rekao sam joj: "Kevo, uzmi taksi i odmah dođi sa ključem stana" jer je imala ključ da dođe i pomogne mi kad nešto treba... Ona mi je rekla: "Pa zašto, sine, taksi, imam 25-icu?" - rekao je Lukas.

- Opet joj ponavljam: 'Kevo, uzmi taksi', a ona me opet ubeđuje: "Brzo će autobu".' Povisio sam ton i rekao joj: "Ženo, stojim go ispred vrata, uzmi taksi i dolazi".  Sledeće njeno pitanje je bilo: "A što si go?". Dakle, ona zna da ću ja da platim taksi, ali ona neće da troši jer je njoj normalno da ide autobusom, kao ceo život što je radila. Ko zna koliko puta se desilo da joj dam pare za taksi kad ide od mene, ali ona ih stavi u džep i ide busom - zaključio je Aca.

Video: Aca Lukas za klavirom poslednji put pozdravio Maršom na Drinu heroja doktora Lazića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    26. maj 2020 | 12:14

    Aca je legenda najveća.

  • Volite roditelje

    26. maj 2020 | 13:25

    Aco ti si najbolji sin,i deca tvoja ce biti takca prema tebi jer im ti dajes primer. Retko se danas srece dete koje tako voli i postuje roditelje. Svaka cast

  • M m m

    27. maj 2020 | 08:43

    I ja imam sina jedinca i nadam se da ce biti pazljiv i dobar sin kai i ti tvojoj majci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA