≫ 

Tika Stanić zbog dugova radio na građevini: Zarađivao sam 300 nemačkih maraka dnevno, ali...

- I u ovom liku u "Kamiondžijama" čini mi se da se osećam kao u sopstvenoj koži - kaže Stanić

  • 0
Tihomir Stanić Tihomir Tika Stanić, Foto: ATA images

Tihomir Tika Stanić (59) više od tri decenije bavi se glumom kao pozorišni, filmski i televizijski dramski umetnik.

Međutim, malo poznat detalj iz njegovog života i karijere tiče se perioda kada je snimio seriju "Kraj dinastije Obrenović". Tika je u to vreme imao dugove, zbog čega je odlučio da napusti Srbiju i zaposli se na gradilištu.

O teškim godinama Tika je ikreno govorio, upoređujući ih sa novom ulogom u seriji "Kamiondžije".

- Ovaj lik kojeg ja igram je bibliotekar koji se sticajem okolnosti nađe za volanom kamiona. Život je takav, često nepredvidiv, i čovek nikad ne zna šta sve može da ga snađe. I onda kad vam dobro ide, to ne znači da će tako večno da bude. Ja sam posle velike popularnosti i serije "Kraj dinastije Obrenović" sticajem okolnosti završio na građevini u Engleskoj i morao sam sa bratom da radim kako bih preživeo ta vremena. I u ovom liku u "Kamiondžijama" čini mi se da se osećam kao u sopstvenoj koži - kaže Stanić.

- To je trajalo mesec i po dana. Pre toga sam dao otkaz u pozorištu i otišao u Englesku. Naučio sam da krečim, farbam drvenariju, a zatim i keramičarske radove. Imao sam 300 nemačkih maraka dnevno, ali sam ruke potpuno izranjavio. Nikad pre toga fizički nisam ništa radio. Tada sam odlučio da se vratim glumi i da uradim monodramu "Detinjarije" - ispričao je Tika za Kurir.

Nakon što se aktivno vratio snimanjima Tika je imao finansijskih problema. Radeći kao producent na nekoliko velikih projekata morao je da se zaduži jer je verovao pogrešnim ljudima, a posledice je snosio sam.

- Upao sam u velike dugove zbog filmske produkcije. Producirao sam nekoliko filmova, na koje sam ponosan, ali sam pogrešno procenio obećanja koja sam dobio da ću imati finansijsku podršku od ljudi koji su moćni, pa i od političara. Gadno sam se opekao. Sada mnogo radim i vraćam te dugove. To su ogromni iznosi i ogromni problemi u koje sam upao, ali ne žalim se - rekao je Tihomir pre nekoliko godina.

VIDEO: Tika Stanić: Upoznao sam odlične policijace, i opasne kriminalce, svi su mi pomogli da napravim lik Marjanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA