Više od dve decenije redovno je plaćao porez u Nemačkoj: Mile Kitić ima penziju od 1.600 evra?

Kada je došlo vreme za penzionisanje, Mile nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke

  • 13
Promocija Spota, Aca Lukas, Maja Berović Mile Kitić, Foto: Nikola Tomić

Pevač Mile Kitić (68) već dve godine unazad navodno prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra.

Folker je više od dve decenije, redovno plaćao porez u Nemačkoj, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta, piše "Kurir".

Naime, Kitić je navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga.

On je plaćao namete paušalno, što na godišnjem nivou nije mala cifra, koja u Nemačkoj iznosi oko deset hiljada evra. Kada je došlo vreme za penzionisanje, Mile nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke.

Pevač je nedavno ispričao i da je početkom devedesetih imao problem zbog nesporazuma oko poreze, te da je Nemačkoj državi tada morao da isplati dugovanje od neverovatnih 100.000 maraka sa kamatom.

- Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka - rekao je Mile pre nekoliko godina kada su se estradne zvezde našle na udaru Poreske uprave zbog neplaćanja poreza.

Kontaktirali smo Kitića kako bi proverili ove navode, ali on do objavljivanja teksta nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Video: Evo zašto Mile Kitić nikad ne bi snimio duet sa ćerkom Elenom

(Telegraf.rs/N.L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    13. jun 2020 | 07:03

    Ja 40 godina radio u nemačkoj pa nemam jedva 1000 €.

  • Mara

    13. jun 2020 | 09:21

    A kako da ne. Nepismen čovjek zna ako placa porez u tim.zemljama, kad napusti drzavi ima nadoknadu.

  • Djile

    13. jun 2020 | 08:01

    Samo ovde traze pomoc od drzave, nista ne placaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA