≫ 

Pevači podigli cene nastupa nakon vanrednog stanja?

Baš ti koji najlošije rade odlučili su da zarađuju na grbači naroda - kaže Lečić.

  • 5
Dara Bubamara, Radiša Trajković Đani, Nataša Bekvalac Dara Bubamara, Đani i Nataša Bekvalac, Foto: ATA Images, Nikola Tomić, Shutterstock

Prava panika zavladala je među mnogim estradnjacima, kada su im zvog vanrednog stanja koje je trajalo čak dva meseca zbog korona virusa, otkazani svi nastupi do daljnjeg što je uticalo na njihove budžete.

Kako je vanredno stanje ukinuto i korona se polako stišava, a publika željna dobrog provoda, mnogi pevači su iskoristili takve prilike i povećali cene svojih gostovanja.

Navodno, pojedini pevači su otišli čak toliko daleko, te svoje nastupe nakon korone naplaćuju i za 1.500 evra više nego pre, a upravo takvim potezom su mnogi  pevači sebi "zatvorili sva vrata".

- Nekoliko poznatih pevača povećalo je cene nastupa za 500 pa čak i 1.500 evra samo zato što su prvi nastupi po kafanama nakon korone bili izuzetno posećeni. U tome prednjače mladi pevači koji su tek nekoliko godina na sceni, a ono što je zabrinjavajuće jeste da ih menadžeri podržavaju u tome umesto da im skrenu pažnju i objasne da to tako ne ide - rekao je izvor la list "Alo".

Svoj sud je dao i poznati estradni menadžer Goran Lečić, koji smatra da iako je takva bahatost uspela da prođe pojedinim pevačima, da im se to neće ispalitit na duže staze, odnosno u njihovoj daljoj karijeri, odnosno da im vlasnici klubova u kojima pevaju to neće tolerisati.

- Iako je nekima prošlo to što su bahato podigli svoju cenu, to nikako ne može da se održi na duže staze. Možda su sada napunili kafane, ali vlasnici većih klubova to neće tolerisati. Čim splasne interesovanje publike, sami će zatvoriti sebi vrata. Neki pevači, poput Saše Kovačevića, Nataše Bekvalac, Aleksandre Prijović, Šaka Polumente, uzimaju visoke honorare, ali im ne pada na pamet da ih sada dodatno povećavaju. Zamislite da i te veće zvezde počnu da dižu cene nastupa, na šta bi to ličilo? Baš ti koji najlošije rade odlučili su da zarađuju na grbači naroda - smatra Lečić.

- Kada je reč o pevačima sa kojima sarađujem, poput Radiše Trajkovića Đanija, Dare Bubamare, Vuka Moba, mogu da kažem da je njihova cena ostala ista. Sada je situacija takva da su ljudi željni provoda, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će publika zadržati toliko interesovanje i za tri-četiri meseca. Gotovo sam siguran da ćemo sledećih mesec dana odlično raditi, ali to nikako nije dovoljno da se pevačima toliko drastično poveća cena - objašnjava Lečić.

Lečić smatra da se cena nastupa isključivo podiže ako pevač pravi odličnu atmosferu, te su klubovi u kojima gostuje konstantno puni, svaki drugi razlog nije opravdanje.

- Nezahvalno je da se pevači razmeću znatno većim honorarima do kojih su došli jer je narod predugo bio zatvoren. Vodim se time da pevaču podignem cenu isključivo ukoliko na više nastupa uzastopno puni klubove i pravi dobru atmosferu. U svakom drugom slučaju dizanje cene nije opravdano. Ko god se hvali da posle korone košta 1.000 ili 1.500 evra više, mora da ima u glavi da time ne diže sebi cenu i da nije pohvalno razmetati se ciframa do kojih su došli zbog pandemije. Pohvalno je samo ukoliko do toga dođe radom i vrhunskim nastupima - zaključuje Lečić.

Video: To niko neće uzeti, ako ne podignem: Ove pevačice ne žele da se odreknu 100e

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA