Zvezda serije "Srećni ljudi": Nude mi 50 evra za uloge, nisam zaslužila da me tako vređaju

- Bolje bi mi bilo da mi kažu "evo Vam jedan dinar", ali da radim, nego da mi daju koliko mi nude - rekla je glumica

  • 9
Zlata Numanagić

Zlata Numanagić, Foto: ATA Images

Zvezda serije "Srećni ljudi", glumica Zlata Numanagić otkrila je da dobija ponude za mnoge uloge, ali da ih odbija, jer smatra da su honorari uvredljivi.

- Dobijala sam troduplo veći honorar nego danas. Srećom, "Srećni ljudi" su jedan od poslednjih poslova za koji dobijam novac za reprize. To su bili autorski ugovori u kojima će moj sin, kada odem sa ovoga sveta, nekoliko godina imati prava na izvestan postotak tih tantijema - počela je priču glumica.

- Zamenila sam tada Tanju Bošković posle 25 epizoda, bio je to rudarski posao, ali sam bila i dobro plaćena. Danas mi nude mnogo toga, ali sam odbila, jer su honorari uvredljivi - ispričala je Zlata.

- Ne moram da radim zbog novca, želim da radim zbog posla. Bolje bi mi bilo da mi kažu "evo Vam jedan dinar, ali da radim", nego da mi daju 50 ili 150 evra, koliko mi nude. Nisam zaslužila da me tako neko uvredi - dodala je glumica za Blic.

Zlata je ispričala i anegdotu sa pokojnom Radmilom Savićević koja joj je u seriji "Srećni ljudi" igrala svekrvu.

- Prošlo je preko dvadeset godina od snimanja serije "Srećni ljudi". Mnogo sam se bila združila sa Radmilom Savićević i onda bismo često odlazile u neke kupovine zajedno. Uvek je bilo zanimljivo ljudima i prodavcima koji su nas sretali: "Kako se onoliko svađate u seriji, a uživo samo što se ne grlite i ne ljubite - seća se glumica.

- Posle takvih kupovina bismo svraćali kod Rade na kafu u njen jednosoban stan, eto toliko su bile bogate tako velike i slavne glumice. Vidim ja završila Rada kafu, ali se vraća i seda za sto. Pomislim u sebi bože, da li ću ja ovako u njenim godinama zaboraviti da ponesem kafu koju sam skuvala - priča ona.

- U jednom trenutku je pitam: "A kafa?", a ona meni na to, "Neka odmori, sine!". Sada kada god skuvam kafu uvek se setim Rade i kažem "Neka kafa odmori" - dodaje Zlata.

Glumica je sa prijateljcom pokrenula privatan biznis, te je u Albaniji iznajmila opreljeni restoran, gde je radila jednu sezonu.

- Žao mi je što je u javnosti ispalo da ja kelnerišem u Albaniji, gde smo moja koleginica i ja držale restoran. Jednu letnju sezonu smo radile. Dogovor je bio da ću ako dobijem poslovne ponude morati da izađem iz tog posla - rekla je Zlata.

- Tako se na kraju i dogodilo. Nas dve smo iznajmile opremljeni restoran i po potrebi smo kelnerisale. Nisam kelnerica u Albaniji i to me poprilično vređa i smeta mome poslu - zaključila je Zlata.

Video: Trudna Jelisaveta Orašanin: Kolege su uvek pažljive prema meni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    2. jul 2020 | 10:47

    U Americi bi takvi glumci kao ona ili Radmila bili milioneri a kod nas se i ne cene. Više bi platili za kojekakve Kije i Lune...

  • Berliner

    2. jul 2020 | 10:32

    Gospođo Zlato, svaka vam čast! Samo ću vam reći, bolje i pošteno da kelnerišete u Albaniji nego da vas ponižavaju u Srbiji!

  • dr.

    2. jul 2020 | 10:53

    Gospodjo Zlato,ne znam gde vi zivite pa vam je ponizenje 50-150e?Vecina ljudi u Srbiji radi za 1,000din dnevno.Ja sam prestao da gledam srecne ljude od kad ne glumi Tanja Boskovic..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA