≫ 

Ubistva, nelegalno posedovanje oružja, reket... Lista domaćih zvezda koje su bile iza rešetaka

Poslednja u nizu, Romana Panić šokirala je region, ali ona nije jedina koja je zbog svojih postupaka završila u zatvoru

  • 1
VIP robijaši, Romana Panić, Aca Lukas, Svetlana Ceca Ražnatović, Žarko Laušević Foto-montaža: ATA Images, Nikola Tomić, Instagram/romana_panic, Shutterstock

Romana Panić (45)  i njen partner Filip uhapšeni su i osuđeni za zatvorske kazne zbog zbog pljačke bankomata, odnosno zbog korišćenja sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice.

Vest da je pevačica uhapšena šokirala je region, a pored Romane mnoge javne ličnosti našle su se iza rešetaka zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, nelegalnih transfera i drugih prestupa.

Aca Lukas - neovlašćeno posedovanje pištolja

Lukas je uhapšen 2003. godine u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja.

Pevač je nakon svega izjavio da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Žarko Lušević - dvostruko ubistvo

Laušević je osuđen zbog dvostrukog ubistva u julu 1993. u Podgorici. On je tada upucao Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, dok je Andriju Kažića teško ranio.

Na suđenju se branio tvrdnjama da je pištolj potegao u samoodbrani, jer su prethodno ubijeni mladići napali njega i njegovog brata Branimira.

Laušević je, posle više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu.

Pomilovao ga je predsednik Srbije Boris Tadić 2011. godine, na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore koji predviđa da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin.

Ceca Ražnatović

U akiji "Sablja" Ceca je nekoliko meseci provela u ćeliji.

Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i navodnih sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića.

- Sećam se da nikada nisam videla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Ceca je zbog poslednjenavedenog bila osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući.

Džej Ramadanovski - vožnja u pijanom stanju

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej. Pevač je zgrešio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli.

- Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti - rekao je jednom prilikom folker.

Zdravko Čolić - posedovanje deviza

Zdravko je uhapšen sredinom osamdesetih, na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza.

Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez.

Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Bora Čorba - krao i kupovao instrumente

Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac, jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Danijela Vranić - napad na policajca tokom privođenja

Tužilaštvo u Beogradu pre nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv Danijele zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kad je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila darmar po centru grada bežeći od patrole.

Pevačica je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla. Provela je samo jednu noć u ćeliji na trežnjenju.

Ana Nikolić - svađala se sa policajcima, pa zadržana na trežnjenju

Ana je pre osam godina provela noć u policijskoj stanici u Rakovici, gde je imala sukob s policijom. Kada su je zaustavili, pevačica je jedva gledala na oči i izmereno joj je 2,03 promila alkohola u krvi, nakon čega je s bratom zadržana na trežnjenju.

Ona se tom prilikom svađala s policajcima. Zbog identičnog prekršaja noć u policiji provela je i Romana Panić pre nekoliko godina.

Boki 13 - reketirao biznismene

On je uhapšen prošle godine pod optužbom da je sa još nekoliko lica reketirao biznismene u Skoplju za milionske iznose.

Pre nedelju dana Boki 13 zbog tog krivičnog dela osuđen je na devet godina zatvora.

Đani, Mitar Mirić i Aleksandar Prijović - nepoštovanje mera tokom vanrdnog stanja

Početkom aprila u jednom hotelu uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Aleksandar Prijović, Mitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Video: Izveli smo Đanija iz kućnog pritvora, on poručio: Nisam ubica! Pamti, pa vrati...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA