≫ 

Nakon što je osuđen na 9 godina zatvora, Boki 13 podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera

Jovanovski je u saopštenju na osam strana informisao javnost da se krivične prijave, koje je podneo u skopskom Tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija

  • 1
Boki 13 Printskirn: Youtube/Televizija 24

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je pre desetak dana osuđen na devet godina zatvora u aferi “Reket”, danas je podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Severne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Jovanovski je u saopštenju na osam strana informisao javnost da se krivične prijave, koje je podneo u skopskom Tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija, članove njihovih porodica, kao i biznismene.

Kako navodi, oni treba da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja i davanje lažnih iskaza.

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja.

Za sada još nisu u javnosti poznata imena funkcionera i biznismena protiv kojih je Jovanovski podneo krivične prijave.

On je za vreme sednice sudskog veća, u trenutku kada je bila saopštena presuda u slučaju "Reket", rekao da novac ne traže kod njega, te da je novac kod Zorana i Vice Zaeva.

Jovanovski je pre desetak dana osuđen na devet godine zatvora zbog pranje novca u slučaju “Reket”, dok je bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva osuđena na sedam godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja.

U aferi “Reket” Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Video: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere Reket

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    11. jul 2020 | 17:07

    Pa kad mu je nadimak Boki13 trebali su i toliko godine da mi daju. Malo je devet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA