≫ 

Mikan Kozomara publiku obradovao numerom "Ovo nije pesma ljubavna"

Pevač se muzikom bavi od najranije mladosti

  • 3
Mikan Kozomara Mikan Kozomara, Foto: Privatna arhiva

Pevač Mikan Kozomara obradovao je publiku novom pesmom i izazvao pozitivne reakcije kako tekstom i muzikom, tako i spotom.

Pesma se zove "Ovo nije pesma ljubavna", tekst i muziku radio je Dragan Miljanović, a aranžman Goran Ratković Rale.

Uživajte u numeri:

Inače, Mikan je rođen u Nišu 1958. godine.

Sa nepunih 10 godina dolazi u Beograd., a muzikom se bavi od najranije mladosti. Počeo je sa sviranjem gitare, sa nepune 22 godine osniva grupu "Bademi", pa počinje sa pisanjem pesama i komponovanjem.

Godine 1997. nastavlja profesionalno da se bavi muzikom kao izvršni producent, tekstopisac i kompozitor Žarku Staniću i na tom albumu se pojavljuje Mikanova kantautorska pesma "Posle svega ljubavi...".

Uporedo sa producentskim radom u Studiju XXL u Košutnjaku kod Dejana Abadića priprema svoj prvi solistički album - "Jedino moje". Na tom albumu izdvojila se pesma "Kada me napuste svi" i za nju se slobodno može reći da je to Mikanova muzička lična karta. Album je izdat za City records 1999. godine. Profesionalni voditeljski posao kreće na Pink televiziji 2000. godine, a partnerka mu je bila glumica Lidija Vukičević. Voditeljstvo i muzika prepliću se tih godina, pa 2002. sa duetskom pesmom "Pesma ljubavi" nastupa na festivalu Sunčane skale u Herceg Novom, piše Nadlanu.

Njegov drugi muzički album obeležila je pesma "Odlazim" za koju je i tekst i muziku radio Mikan, a aranžman Dejan Abadić. Kao prateći vokali na oba albuma pojavljuju se Leontina VukomanovićAleksandra Radović i Ivana Pavlović. "Sviraj da boli","Kad odem noćas ja", "Reci mi dal' je ljubav to", "Moje oči tužne", "Nemirno si more" samo su neke od pesama sa pomenutog albuma koje su se izdvojile i postale hitovi.

Pored muzike, od 2005. godine na novosadskoj televiziji "Jesenjin" počinje svoju autorsku emisiju "Opušteno sa Vama" gde je urednik i voditelj, koju kasnije prebacuje na TV Kopernikus u Beogradu, a potom prelazi na TV Skaj+. Do sad je ugostio više od 2000 gostiju iz sveta muzike, filma, sporta, medicine, manekenstva i mnogih drugih profesija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsinica

    15. jul 2020 | 18:23

    Pravi gospodin u svakom pogledu. Bravo Mikane!!!

  • Ljubitelj dobre pesme

    15. jul 2020 | 21:32

    U moru lose muzike i jos losijih interpretatora Mikan i njegova pesma su pravo osvezenje...pravi melem za srce i usi. Mediteranski zvuk i nežna interpretacija bez dranja čine da ova pesma postane ne samo letnji hit vec numera koja ce se sa zadovoljstvom slusati jos dugo, dugo. Bravo!

  • Mica

    15. jul 2020 | 22:47

    Melodija, tekst, glas i spot su nešto što se dugo, dugo nije čulo ni videlo na našim prostorima i upravo sada u ovim, za sve, izuzetno teškim i neizvesnim vremenima, predstavljaju pravi izvor pozitivne energije i šalju jaku poruku da se od svojih snova i vere u ljubav, dobrotu, plemenitost i lepotu življenja nikada ne odustaje. Pesma ne samo da je veoma nežna i romantična, već i budi kod slušaoca želju da joj se uvek iznova vraća i zajedno sa njom pronalazi u sebi najčistiju emociju - emociju ljubavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA