Siromaštvo, opaka bolest, sud i na kraju zatvor: Ovako je živeo pokojni Rajko Dujmić

Muzika je oduvek bila njegova velika ljubav, a još kao mali sa samo 13 godina počeo je da radi i nastupa u jednom striptiz klubu

  • 4
Rajko Dujmic Rajko Dujmić, Printskin: Youtube/Croatia Records

Poznati hrvatski muzičar i nekadašnji vođa grupe "Novi fosili", Rajko Dujmić (65) preminuo je od posledica teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći prošle srede, 29. jula, kod Ravne Gore.

On je tada izgubio kontrolu nad vozilom i sleto sa puta u provaliju, nakon čega ga je pao u komu i smešten te je smešten u jedinicu intenzivne nege riječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC).

On je završio srednju muzičku školu u Zagrebu, a apsolvirao je na Pedagoškoj akademiji. Bio je u sastavu mnogih grupa, međutim svoj najveći trag ostavio je kao klavijaturista u grupi "Novi fosili", za koju je i komponovao neke pesme.

Njegov život od samog detinjstav nije bio nimalo lak, a kako je i sam pričao odrastao je u siromaštvu i nikada nije bio razmažen bez obzira što su ga roditelji dobili kasno.

Muzika je oduvek bila njegova velika ljubav, a još kao mali sa samo 13 godina počeo je da radi i nastupa u jednom striptiz klubu, što je za njega bilo jedno poučno i ogromno iskustvo.

- Nisam imao prilike da budem razmaženo dete. Bili smo veoma skromnih imovinskih mogućnosti, ništa nismo imali, čak ni stan. Sve sam morao sam da steknem, nikada mi niko ništa nije dao. Morao sam da radim i zarađujem za hleb. Od 13. godine počeo sam profesionalno da sviram u jednom striptiz baru. Bilo je to ogromno iskustvo za malog dečaka. I tamo, a i kasnije u grupama u kojima sam svirao, bio sam najmlađi, pa su me ostali štitili od raznih životnih udaraca. - rekao je on u jednom intervjuu.

On je vodi borbu za borbom tokom svog života, pa je tako čak uspeo i da se izbori sa možda i najgorim neprijatelj ljudi, odnosno karcinomo 1993. godine. Kako je pričao jedino što ga je spasilo da preživi jeste vera u boga.

Nažalost nije imao ni lep rastanak sa članovima benda "Novi fosili", a na kraju su čak i završili na sudu. Članovi benda kasnije su ispričali kako su Rajka 2014. izbacili iz "Novih fosila" jer nije bio u stanju da radi tri sata na sceni. Dujmić je potom tužio ostale članove benda zato što su kasnije hteli da nastupaju pod imenom "Novi fosili" što im je on zabranio.

I na kraju zatovr i to zbog žene. Kako su prošle godine preneli hrvatski mediji, Dujmić je ležao i u zatvoru, tačnije u zatvorskoj bolnici. Rajka, kako je tada objasnila njegova advokatica, policija je sumnjičila za kazneno delo na štetu svoje supruge Snežane.

Poslednji koncert imao je ove godine, pre samo tri meseca i to sa još nekoliko svojih legendarnih kolega. Njih četvorica su održali online koncert koji je tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa postao veoma popularan.

Kako je tada zvučao poslušajt u videu u nastavku teksta:

(N. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    4. avgust 2020 | 16:33

    Што се стидите да напишете да је човек био Србин. Пре десет година се лечио од зависности у српским манастирима по Далмацији. Друга је ствар што он то није смео да каже јавно, али треба написати да је био Србин.

  • W

    4. avgust 2020 | 16:09

    Počivaj u MIRU LEGENDO, ČEKAJU TE NEBESKE KOČIJE:(

  • Milica

    4. avgust 2020 | 23:53

    Da li je ovo trenutak i mesto govoriti o nacionalnosti? Ostaće u sećanju mnogih generacija kao odličan pevač, aranžer, tekstopisac, frontmen "Novih fosila". Njegova muzička ostvarenja, uz Olivera Dragojevića i Mišu Kovača, slušaćemo i narednih godina. Evergreen. Kao što su izvodjači pesama poput Tom Džonsa, Frenk Sinatre, Elvis Prislija... Rajko, neka ti je laka zemlja. Verujem da ćeš u nekoj rajskoj muzičkoj bašti pevati uz Olivera, Tošeta, Luisa...Zajedno ćete uveseljavati one koji su se preselili na onaj svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA