Borio se sa zavisnošću, bio nasilan prema ženi, a 2019. rekao je: Tek sad sam upoznao pravog sebe

- I to kroz spoznaju Boga, u njegovoj punoj snazi. Osećam da drži ruku na mom ramenu i vodi me - rekao je pokojni Dujmić krajem prošle godine

  • 3
Rajko Dujmić Rajko Dujmić/Printskrin: HRT

Rajko Dujmić, osnivač grupe "Novi fosili", preminuo je u 65. godini života uprkos višednevnoj borebi lekara u KBC Rijeka, nakon što je 29. jula kod Ravne Gore izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju.

Kompozitor poznat po brojnim hitovima Novih fosila, kao i hitovima koje je radio i za druge izvođače, u žiži javnosti našao se u leto 2019. godine, kada ga je supruga Snežana prijavila policiji zbog porodičnog nasilja.

On je tada iz istražnog zatvora zbog lošeg zdravlja prebačen u bolnicu za osobe lišene slobode, a u pritvoru je proveo dva i po meseca. Nakon toga samoinicijativno je otišao na lečenje u pihijatrijsku ustanovu.

- Rajkova je reakcija bila odraz njegove nemoći, nezadovoljstva i frustriranosti svime što se događa oko njega. Nije zlostavljač, iako ga prikazuju kao nekog ko me svaki dan mlati. Naš verbalni sukob prvi je put udarcem završio pre četiri godine, ubrzo nakon što je napustio Fosile - rekla je Snežana ranije za Gloriju.

- Potom prošle godine. Rekla sam: "Prvi put, drugi, i nikad više". Da, udario me, u stanju u kojem nije bio svestan šta radi. Oba puta su komšije pozvale policiju. Prvi put sam iskoristila zakonsku blagodat ćutanja. Sad sam ispričala sve - ispričala je ona tada i doala:

- Bila sam uz njega. Neki će opet reći kako to nije normalno, ali ne mogu ja njemu iz našeg stana ne dati privatne stvari koje mu trebaju dok je u zatvoru. On je još moj muž, a ja njegova žena. Poslala sam ih po prijateljima koji su mi govorili kako mu je, jer ja kao oštećena strana nisam smela imati nikakav kontakt s njim.

- Prvih nekoliko dana bio je u zatvorskoj bolnici. Rekli su mi da se oseća grozno, da mu je žao da se uopšte doveo u to stanje da digne ruku na mene, da to sebi neće oprostiti. Dok je bio u Remetincu, nazvala me je socijalna radnica i pitala želim li u Sigurnu kuću. Odgovorila sam: "Ne, jer moj je suprug u zatvoru" - rekla je tada Snežana za pomenuti list.

Dok je Rajko bio na psihijatriji, supruga ga je svakodnevno posećivala, a on je priznao da su ga "zavisnosti opsedale" ceo život.

- Njegov najveći problem je alkohol, svuda dostupan. Svi su ga častili, stalno smo bili u društvu gde je najčešće pitanje: "Šta ćeš popiti?". Rajko nikada nije osporavao da pije, da zbog silnog pritiska i stresa ne može bez tableta koje su poput opijata i bilo mu je teško što se tome ne može odupreti - priznala je ona tada.

- Zavisnosti su me opsedale ceo život. Tek sad sam napokon upoznao pravog sebe. I to kroz spoznaju Boga, u njegovoj punoj snazi. Osećam da drži ruku na mom ramenu i vodi me - rekao je Dujmić krajem 2019. godine.

Podsetimo, muzičar je doživeo saboraćajnu nesreću na dan godišnjice sa suprugom, koju su želeli da proslave zajedno. Do nesreće je došlo kada je Dujmić automobilom Tiguan, zbog neprilagođene brzine sleteo sa puta i završio na strmini provalije. Vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu na riječkom Sušaku.

U automobilu nije bilo nikoga osim Dujmića, koji je ispao iz vozila nakon sletanja s puta, nakon čega ga je Hitna pomoć prevezla u KBC Rijeka, gde je zadržan nakon što su mu konstatovane povrede glave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA