≫ 

"Rajka sam srela slučajno pre dve nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali..."

Severina, Nina Badrić, Toni Cetinski i Petar Grašo oprostili su se od Rajka Dujmića tužnim rečima

  • 1
Nina Badric, Severina Vučković Kojić, Toni Cetinski, Rajko Dujmić, Petar Grašo Foto: ATA images, Nikola Tomić, Instagram/badrich, Printskrin: Youtube/Croatia Records

Čuveni muzičar Rajko Dujmić koji je za sobom ostavio brojne hitove, preminuo je u 65. godini od posledica saobraćajne nesreće, a od njega su se potresnim objavama oprostili i SeverinaNina Badrić, Toni Cetinski, Petar Grašo i drugi.

Severina, Nina, Toni i Petar su samo jedni od brojnih muzičara širom regiona koji ne pronalaze reči utehe za ovaj veliki gubitak.

Severininu objavu sa društvenih mreža prenosimo u celosti:

- S 9 godina sestra me dovela za ruku u "Mozaik" na audiciju za takmičenje "Djeca pjevaju". Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pevati pesmu "Moja Milena" od Novih fosila. Remi Kazinoti, tad tek sa završenom akademijom, mi je rekao: "Ne možeš, mala, tu pesmu peva muškarac...". Rekla sam: "Ili tu ili ništa". On je rekao: "Onda ništa". I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pevam neku drugu pesmu. Nisam htela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog ćoška digla jedna gospođa i rekla: "Slušaj, Remi, pusti ovu malu da piva šta oće". To je bila Lepa Smoje.

Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u. Pobedila sam...

Rajka sam srela slučajno pre dve nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga videla dugo.

On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada.

Jednom me nazvao i rekao da ima pesmu "Nedostaješ mi" za mene, ali da želi da je otpevam u studiju nakon koncerta u 2h ujutro, umornog glasa. Pevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. "Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo", kaže i sedne u 5 ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pesmi. Dok sam ga gledala kako svira i komponuje u isto vreme, bila sam presrećna, jer je on napisao muziku za "Moju Milenu"...

Da je živeo u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pesmama bio u našim životima.

Nedostaješ mi, Rajko...

Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile.

"Nedostaješ mi do bola..."

Volimo te svi.

Počivao u svojim pesmama...

Nina Badrić se takođe od Rajka oprostila rečima polse kojih malo kome mogu da ne zasuze oči, a oproštajnu poruku objavila je na Instagramu.

- Odlaze polako svi velikani uz čiju smo muziku odrastali, živeli i postojali. Ostavio si neizbrisiv trag u našim životima za sva vremena i sve generacije. Sve one divne pesme upisane zauvek u genetski kod naših prostora...

- Dragi Rajko, počivaj u miru Božjem... Iskreno saučešće porodici. Napisao si soundtrack naših života.... - napisala je pevačica.

Rajko Dujmić Rajko Dujmić/Printskrin: Youtube/Croatia Records

Svoju žal za odlaskom Rajka Dujmića izrazio je javno i Toni Cetinski, uz pesmu "Opet si pobijedila" koju je Rajko, kako kaže,  posebno voleo.

- Dragi Rajko, nemam reči za izreći osim da nikada neću zaboraviti one retke trenutke kada si znao nazvati i iskreno iskazati svoje poštovanje i podršku kad bi te dotakla neka pesma koju bi tek lansirali u etar. Posebno te dirnula "Opet si pobijedila", pa ću ti je ovom tužnom prilikom tebi u čast pustiti. Uvek sam ti znao kazati: "Rajko moj, tebe će ubiti emocija".

Ja nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog. Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dina Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto? Jer si bio neverovatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je izrazito teško prihvatao rastanke.

O muzici si sve sam rekao, pa je suvišno išta govoriti ili pisati u ovom trenutku, osim da si bio jedan od naših velikana autora, kakav se jednom u 100 godina rodi.

Uprkos svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi, nažalost, prolazio pakao kakav nikome ne bi poželeo.

Volimo te i volećemo te, naš Rajko.

Pozdravljam te uz spomenutu pesmu uz koju smo suze lili kao klinci.

Zbogom, naš dečače plavi.

Zbogom, Rajko, i neka ti je laka zemlja - napisao je Cetinski.

Rajko Dujmić Rajko Dujmić/Printskrin: HRT

I Petar Grašo je objavio svoju oproštajnu poruku od slavnog kompozitora. 

- Otišao je još jedan veliki umetnik i kompozitor, autor mnogih bezvremenskih hitova... Po njegovoj želji, pre dosta godina napravio sam prepev pesme "Ako se rastanemo" - jedne od meni najdražih pesama koje je napisao... Laka ti zemlja Rajko, živećeš s nama još dugo godina kroz svoje pesme... - napisao je Grašo.

(B. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA