≫ 

"Devojke, imate pravo da znate. Ja nisam": Isidorinu ispovest o abortusu svaka žena mora da čuje

- Ne želim druge da optužujem, ali sam zaista bila mlada, imala sam 21 godinu - navela je književnica u emisiji "Agape"

  • 3
Isidora Bjelica

Isidora Bjelica, Printskrin: Youtube/AgapeShow

Poznata spisateljica Isidora Bjelica je gostujući u emisiji "Agape" pre 5 godina pričala o bolnom iskustvu, kada je kao mlada devojka abortirala. Tada je imala samo 21 godinu.

Isidora Bjelica, koja je nažalost preminula posle duge i teške bolesti, rekla je svojevremeno u toj emisiji da je osetila veliku tugu i da se posle toga okrenula Hristu i krstila u 22. godini.

- Još jedan veoma dramatičan događaj u tvom životu je prouzrokovao kasnije i tvoj zvaničan ulazak u crkvu kroz krštenje. Velika ljubav, ostala si u drugom stanju sa mladićem i pritisak čitave okoline da mora da se izvrši abortus - rekao je voditelj emisije Aleksandar Gajšek.

- Jeste. Ja možda treći, četvrti put pišem o tome otvoreno. Pisala sam i o spasu... Mislim da je to prvi trenutak kada sam skrenula sa mog puta srca, kada sam poverovala drugima da postoji nešto racionalno. Ne želim druge da optužujem, ali sam zaista bila mlada, imala sam 21 godinu. To je dugogodišnja veza sa danas poznatim rediteljem i umetnikom koja je trebalo da vodi u brak. Znači, nije to nešto tek tako, to je ljubav koja je trajala godinama - pričala je Isidora i nastavila:

- I kada se desila ta trudnoća, prosto, svi oni su objasnili da je to nerazumno, da je važno da se završi fakultet, da za nas dvoje ima vremena i da ima vremena za bebu. Ja moram to otvoreno da kažem, da sam imala nekoliko tribina o tome, ja nisam protiv da se ukine pravo na abortus, ali ja mislim da svaka mlada devojka ima pravo da zna šta to znači za njenu dušu, a to je ono što ja tada nisam dobila. Ni u jednom vidu. Ni u podršci od doktora, ni u podršci u porodici, ni u podršci od mladića, ni od koga. Ja nisam znala šta mene čeka - navela je kniževnica.

- Ta kajanja, ti plačevi, ta tuga... Tada se prvi put u meni uselila strašna tuga, bola, ja to ne mogu ni sa čim da objasnim. To je ono što mene, u stvari, nije ništa drugo moglo da me uteši nego da se okrenem Hristu i da se krstim, i tako sam se krstila sa 22 godine. Ali prosto se nadam da će i sama i kroz taj deo prosto upozoriti ljude koji tako nehajno i lako oduzimaju život sopstvene dece, a zapravo iz neznanja i pristika javnosti da je rano, da nema novca, znaš koliko ima tih glupih objašnjenja da lako ubijamo svoje dete, tako da kažem da koliko mislim da je porođaj u stvari najvažnija duševna inicijacija za žena, tako mislim da je abortus nešto što je najstrašnije to što može i muško i žensko biće da uradi svom detetu - zaključila je ona.

Šta je Isidora Bjelica rekla, pogledajte od 30:30 minutu snimka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki

    7. avgust 2020 | 14:57

    Kao i za mnogo toga, upravu je! Divna žena i odličan književnik, tuga šta je sve preživela! Počivaj u miru!

  • Juca

    7. avgust 2020 | 19:58

    Tacno tako. Strasno je kako danasnje devojke i zene olako to urade kao da su otisle na kozmeticki tretman, a ne da su ubile sopstveno dete. Ne sudim, raznih sudbina ima zbog koje se zene odluce na ovaj korak, ali vecina zena to uradi iz komfortistickih razloga, vec imaju decu, zele da se posvete sebi, karijera i drugi bizarni razlozi, uopste ne razmisljajuci kakav je to cin, kao da mozga i savesti nemaju.Pa, bar danas postoje nacini da se ne zatrudni ako ne zelis porod, ukljucite mozak devojke. Ja imam cerku od 14. godina i vec joj pricam o tome, da mora biti odgovorna prema sebi i drugima. Ljubav je lepa, ali zarad uzivanja od 5 minuta ne sme sebi ugrozavati zivot, pa ni buducem zivotu, kljuc je u mozgu i odgovornosti.

  • Realno

    7. avgust 2020 | 16:17

    Svaka devojka treba da zna da je abortus ubistvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA