Sin Isidore Bjelice obavestio javnost da će njegova majka biti kremirana

Istog dana biće održana i komemoracija srpskoj književnici

  • 14
Isidora Bjelica

Isidora Bjelica/Foto: Instagram/isidorabjelicapajkic

Sin preminule srpske književnice Isidore Bjelice obavestio je sve putem društvene mreže o detaljima poslednjeg ispraćaja njegove majke. 

Lav Pajkić naveo je u svojoj objavi da će Isidora biti kremirana na Novom groblju u Beogradu.

- Dragi prijatelji, ovim putem vas obavestavam da će se komemoracija posvećena mojoj majci Isidori Bjelici - Pajkić održati u maloj sali Sava Centra u subotu, 8. avgusta, u 12 časova - napisao je.

- Opelo će se održati istog dana na Novom groblju sa početkom u 15:45, nakon čega je kremacija u 16:15 - naveo je Lav na svom profilu na Instagram storiju.

Lav Pajkić

Lavova objava na Instagramu/Printskrin: Instagram/lavpajkic

Isidora Bjelica preminula je u bolnici "Sveti Sava" u Beogradu, 5. avgusta u 53. godini, nakon duge borbe sa opakom bolešću. 

Rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije".

Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a pored toga pisala je više pozorišnih komada i radio drama.

Rediteljka je filma "Dorćol-Menhetn", a u pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju svog supruga Pajkića, "Marhatana".

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i "Isidorin ljubavni vodič" na televiziji Metropolis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свештеник

    7. avgust 2020 | 22:25

    Бог да јој душу прости ! Али људи људски- Не иде Опело и кремирање...!!! Шта ли овај Папијарх дозвољава "све за новац",и не кажњава Свештенике који крше правила,исто за новац?! Свако има слободу да изабере да ли ће хришћански или антихришћански да буде испраћен са овог света,а,и једно и друго НЕ МОЖЕ! Опело се завршава тако што се сандук спусти у гроб,прелије вином(измешаним са уљем из кандила) и пева се ВЕЧНАЈА ПАМЈАТ !

  • ZUB

    7. avgust 2020 | 22:58

    Kremiranje je danas potpuno normalno. Vidite da su vam groblja pretrpana, nema mjesta.A ko to kaze da kremiranje nije kriscansko????? Nije istina. Haha to ovi neki misle ako u „komadu“ odu u zemlju da ce vaskrsnuti😂😂😂E necete sigurno😉😉

  • Maria

    7. avgust 2020 | 22:57

    Eto... bice mesta u aleji za Ivana... sramoto sramotna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA