≫ 

Isidorina doktorka govorom rasplakala prisutne: "Ovako je glasila njena poslednja poruka..."

Isidora je preminula 5. avgusta nakon borbe sa opakom bolešću

  • 5
Komemoracija Isidora Bjelica Ksenija i Dragana, Foto: Telegraf.rs

Na komemoraciji Isidori Bjelici koja je preminula 5. avgusta nakon dugogodišnje borbe sa rakom, govor je održala njena doktorka i prijateljica iz detinjstva, Dragana Papić Grujić.

- Isidora je bila najveći intelektualac. Najviše smo od Isidore učili o ljubavi, zalagala se da se ljubav kao predmet uvedu u škole. Bila je borac. Među našim zadnjim prepiskama napisala mi je da smrt ne postoji, da je to premeštaj - pričala je Dragana, dok je Sava centrom odzvanjao jecaj.

- Bila je vanvremenska, vanserijska, bila je apsolutno svoja, ali u isto vreme naša. Imala je vremena uvek za prijatelje, dok je čekala hemioterapiju ona je mene tešila i davala mi nadu. Volela je da se druži i da se zabavlja - ispričala je doktorka.

- Isidora je jako volela pesmu "Ivanova korita", gde jedan stih kaže "ne pomažu ni lekari ni travari", a mi smo pevale "ne pomažu ni lekari ni šamari" - rekla je Isidorina dugogodišnja prijateljica.

Opelo će se održati danas, 8. avgusta, na Novom groblju sa početkom u 15:45, nakon čega je kremacija u 16:15.

Isidora je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije".

Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a pored toga pisala je više pozorišnih komada i radio drama.

Rediteljka je filma "Dorćol-Menhetn", a u pozorištu je režirala "Sarajku u Beogradu" i komediju svog supruga Pajkića, "Marhatana".

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot-Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i "Isidorin ljubavni vodič" na televiziji Metropolis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutti Frutti

    8. avgust 2020 | 13:33

    Naravno da smrt ne postoji.. U jednom delu Biblije piše da kad je najbolji prijatelj Isusa Hrista umro svi meštani su bili otrčali do Isusa Hrista da mu jave da je njegov prijatelj umro. Vikali su.. Isuse, Isuse umro je, umro je, a Isus je na to odgovorio. Nije on umro već zaspao, a kad dođe vreme ja ću ga probuditi. Mi kad umremo ulazimo u paralelni univerzum i tu dobijamo život po delima koje smo činili u stvarnom životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA