≫ 

Tanja Savić prijavila muža za otmicu sinova: Dušanu preti zatvorska kazna do čak 30 godina

- Ćutala sam četiri meseca i nisam htela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć - kaže pevačica

  • 29
Tanja Savić Tanja Savić, Foto: ATA Images

Pevačica Tanja Savić (35) je posle četri meseca odlučila je da progovori o drami koju preživljava zbog odluke njenog muža Dušana Jovančevića, da njihove sinove odvede u Australiju bez njenog znanja.

Naime, pevačica tvrdi da je njen muž na neki način oteo njihove sinove Maksima i Đorđa, a kako pišu pojedini mediji to bi Dušana moglo da košta novčane i zatvorske kazne.

Tanja još od maja pokušavala na miran način da reši spor sa mužem kako on ne bi snosio posledice, ali je sada odlučila da se bori za decu po svaku cenu i alarmira državne organe kako bi joj pomogli.

- Dušan je odveo decu u Australiju bez Tanjine saglasnosti. Ona je bila ubeđena da će rešiti problem, međutim od kada joj je zabranio čak i da se čuju telefonom, pevačica je očajna. Prijavila ga je u našoj policiji, a njen advokat je poslao prijavu i australijskoj policiji. Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarsvo pravde je upoznato sa njenim slučajem i uradiće sve da joj se deca vrate - kaže izvor blizak Tanji.

On tvrdi da su zakoni u Australiji jako oštri i da su žene kao majke veoma zaštićene, pa je sigurno da bi Tanja dobila decu veoma brzo, no problem predstavlja to što su mališani njihovi državljani, a pevačica želi da ih dovede da sa njom žive u Srbiji.

- Tanja nema ni želje ni novca da živi u Australiji. Zato će podneti zahtev da dobije starateljstvo nad decom i da joj bude omogućeno da ih dovede u Srbiju. Ona ima dokaz da su deca oteta jer su imala boravište u Beogradu, išla su ovde u školu, bila su i zdravstvenom sistemu. Dušanu preti od šest do 30 godina zatvora, a moraće da plati i kaznu od 25.000 dolara. Osilio se, jer je mislio da će Tanja doveka ćutati - zaključuje sagovornik Informera.

I sama pevačica je potvrdila da je krenula u "borbu" protiv svog supruga, odnosno starateljstvo nad decom, a objašnjava i zašto tek tako ne može da ode u Australiju i uzme sinove.

- Ćutala sam četiri meseca i nisam htela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć. Govore mi ljudi što ne odeš po svoju decu, ali ne mogu tek tako da odem u Australiju i da ih dovedem u Srbiju. Ja čak nisam ni njihov državljanin. To bi onda značilo da sam ja sinove otela od Dušana. Tražila sam pomoć i od naše države, ali i od australijske i sada čekam njihovu pomoć - kaže Tanja zadržavajući suze.

Ona je svesna da njenom mužu preti velika zatvorska i novčana kazna, ali, kako se navodi, više za to ne mari jer je Dušan prešao granicu i na sve načine pokušava da je odvoji od njihovih naslednika.

- Moj suprug je uradio nešto najgore što može jednoj majci da se uradi - oduzeo mi je decu. To nije smeo da radi jer nije ljudski, ali i kažnjivo je zakonom. Ja sam sve htela da uradim za njega, štitila sam ga, ali prešao je granicu. - kaže pevačica.

Video: Pričalo se da imaju probleme u braku, a Tanja Savić samo dodaje ulje na vatru: Moj muž isključivo gleda samo sebe

(N. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    11. avgust 2020 | 12:53

    Nije mi jasna recenica. OTAC OTEO SVOJU DECU? Mora da nije bila bas dobra majka cim je odveo decu od nje

  • Realna gradjanka

    11. avgust 2020 | 12:18

    Zeno dogovori se sama sa sobom cas otisli zbog skole cas ih otac oteo. Manje medija a vise se bavi porodicom.

  • Aleksandar

    11. avgust 2020 | 11:41

    Kakva otmica.Pa deca su državljani Australije. To su priče za tabloide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA