≫ 

MUP izdao zvanično saopštenje o slučaju Tanje Savić: Ovako je Dušan odveo decu iz Srbije

Dušan je sa decom otputovao 16. aprila 2020. godine

Tanja Savić, Dušan Jovančević, venčanje Danijela Karić Ivan Mileusnić Tanja Savić i Dušan Jovančević, Foto: ATA Images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije izdalo je zvanično saopštenje povodom slučaja Tanje Savić, koja je muža Dušana Jovančevića prijavila za otmicu sinova.

Pevačica ih, kako je navela, nije videla od aprila, a sve je prijavila skoro 4 meseca kasnije jer se, kako je izjavila, nadala da će biti drugačije.

Saoštenje MUP-a prenosimo u celosti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava javnost da su maloletni sinovi Tanje Savić, stari deset i osam godina, zajedno sa ocem napustili teritoriju Republike Srbije 16. aprila 2020. godine i tom prilikom su na Aerodromu „Nikola Tesla“ koristili australijske pasoše.

Imajući u vidu da nisu koristili putne isprave Republike Srbije, za maloletna lica koja su strani državljani ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti roditelja prilikom prelaska državne granice.

Ukoliko maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine putuje sa jednim od roditelja, obaveza posedovanja overene saglasnosti drugog roditelja ne postoji, ali saglasnost za maloletno lice može tražiti država u koju putuju. 

Takođe, Zakon o graničnoj kontroli u članu 54. propisuje da maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje sam ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora da poseduje overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika."

Podsetimo, Ivica Dačić jutros je, 15. avgusta, gostovao u "Jutru" na Prvoj televiziji, a u program se uključila i Tanja. Oboje su izneli do sada javnosti nepoznate detalje, a Tanja je rekla i da joj je Dušan odneo svu ušteđevinu.

Video: Pričalo se da imaju probleme u braku, a Tanja Savić samo dodaje ulje na vatru: Moj muž isključivo gleda samo sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. avgust 2020 | 18:38

    Koliko razumemo to su Australiski državljani ... Neka Tanja otputuje kod svog biznismena i reši svoje probleme! Ne plaćamo mi ovde MUP i Ministra inostranih poslova da se bavi njenim slučajem! Da budemo iskreni to je bezobrazluk, a na kraju daj i ušteđevinu da joj vratimo, jer joj je uzeo novac koji je htela u nekretninu da uloži .... PATETIKA!!!

  • 234

    15. avgust 2020 | 19:31

    Problem je sto ne mogu da se dogovore gde ce da zive. On nece u Srbiju a ona nece u Australiju i sad razvlace decu. U sustini dve neodgovorne osobe. Ona poletela da se uda cim je prvi pitao i to otisla na drugi kontinent. Zene, ukljucite mozak na vreme a ne posle kukanje. Tesko ce Tanja uspeti da decu dovede u Srbiju.

  • Pravnik

    15. avgust 2020 | 14:38

    Da, sa Pasosima australijskim su izasli i imali su pravo!!! Drugo, bez obzira i na to, gospodja ima pravo na svoju decu?! Da se radi o manipulantu je ocito, sve smisleno tim pre, sto postoje zakonska prava i za druga gonjenja sto nije za javnost?! Ni Zakon Te zemlje gde su deca, nije bas da se ne postuje?! Ostavite se politicara, vec ministarstva pravde sa advokatima?! Ima dobre sanse za gospodju?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA