≫ 

Dobio prijavu zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom: Može li Baka da odgovara?

- Ona jeste maloletna, ali nije dete, ima više od 14 godina - rekao je advokat

  • 24
Baka Prase, novi stan Printskrin: Youtube/Baka Prase

Protiv jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, podignuta je krivična prijava zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnom osobom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je Zaštitnika građana da je Uprava kriminalističke policije podnela krivičnu prijavu protiv Bogdana Ilića.

- Navedene prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim Jujub snimkom, dana 08.07.2020. godine u skladu sa članom 281. st.3 Zakonika o krivičnom postupku, dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - navodi MUP u odgovoru dostavljenim Zaštitiniku građana.

Nakon saznanja o podignutoj krivičnoj prijavi, mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Ilićem, ali se on nije javljao na naše pozive. Kako bi smo saznali da li postoji mogućnost da poznati jutjuber bude sankcionisan, kontaktirali smo advokata, kojem smo izneli Bogdanov slučaj. Na osnovu onoga što smo mu ispričali advokat je zaključio da Ilić nije kriv ni za kakvo krivično delo.

- Nisam upoznat sa ovim konkretnim slučajem, ali na osnovu ovoga što ste mi izneli mogu da kažem sledeće. Ona jeste maloletna, ali nije dete, ima više od 14 godina. On nju nije snimao, snimala je ona. Ništa od pornografskog sadržaja nije objavljeno, niti znamo da je nešto nastalo - rekao je advokat Željko Mijatović za Telegraf.rs i dodao:

- Naš zakon pravi razliku između dece i maloletnih osoba. Maloletnom osobom se smatra lice koje je navršilo 14 godina života i seksualni odnos sa maloletnim licem se ne smatra krivičnim delom, naravno ukoliko je uz pristanak. Tako da, prema zakonu, on nije napravio krivično delo. Dakle, on ne sme da ima seksualni odnos sa detetom, to je do navršenih 14 godina, preko toga, do 18 je maloletnik, ako pristane, to se ne tretira kao krivično delo - objašnjava Mijatović.

Na pitanje da li Bogdan može da odgovara za korišćenje svog položaja, odnosno za to da kao poznata ličnost ima uticaj na maloletnicu, sa kojom je imao seksualne odnose, naš sagovornik odgovara:

- Zloupotreba položaja, koja se spominje, se odnosi na usvojitelja ili staratelja i slično, ali ne i na njega, jer on nema neku realnu moć, kojom on može nekoga da prislili, u smislu da je je nadređeni, stratelj...

Komentarišući činjenicu da je Ilić odmah nakon saznanja da je devojka maloletna njoj rekao da ode i napusti njegov stan, Mijatović ističe da je jutjuber uradio sve kako je trebalo.

- Prema onome što sam čuo, on nije kriv ni za kakvo krivično delo - zaključio je advokat.

Podsetimo, Baka Prase se našao se na meti komentara nakon što je devojka na mreži "TikTok" iznela tvrdnje da influenser koristi svoj uticaj kako bi "spopadao i ucenjivao maloletne devojke za seksualne usluge".

Bogdan je nakon ovakvih optužbi snimio video klip i ispričao svoju stranu priče. Ilić je rekao da su neki skrinšotovi pravi, dok su drugi lažni, a reč je o njegovom "dopisivanju" sa maloletnicama, koje je ta devojka objavila, a on tvrdi da je to uradila kako bi stekla popularnost.

Tri prepiske su prave, a jedna je lažna, i to ona sa devojkom koja navodno ima 14 godina. Osobi koja me kleveta, kako bi skupila što veći broj pratilaca i lajkova na društvenim mrežama, biće uručen sudski poziv. Nadam se da će ceo slučaj proći kroz ozbiljno veštačenje, poligraf i slično - rekao je tada Ilić.

Video: Žena od sultana i prva dama: Ne dotiče me šta misle Milan Stankovć i Baka Prase

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obrad1002

    4. septembar 2020 | 10:00

    U zatvor, pedofilu🤮

  • BG

    4. septembar 2020 | 09:44

    Ne da moze nego i mora...

  • Aca

    4. septembar 2020 | 12:05

    Bravo za policiju i tuzilastvo!!! Dosta je izigravao neku facu,sad ce da kuka i moli ali zatvor mu ne gine... Ulepsali ste mi dan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA