≫ 

Pokrenut sudski proces protiv filmskog moćnika koji je silovao Danijelu Štajnfeld

- Mi, svaka žrtva, smo uglavnom napadnuti od nekoga iz naše okoline, koga znamo, poštujemo, do koga nam je stalo i kome verujemo - rekla je Danijela

  • 15
Danijela Štajnfeld Printskrin: Youtube/Hold Me Right Film

Glumica Danijela Štajnfeld u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" otkrila je da ju je silovao muškarac, iz filmske industrije, nakon čega se iz Srbije preselila u Ameriku.

Danijela je gostovala u emsiji "Pressing", na televiziji N1, gde je ispričala da je pokrenut sudski postupak protiv javnosti nepoznatog muškarca koji ju je silovao.

- Ja sam dobila neke informacije od inspektora policije, što se tiče tužilaštva, i ja i advokatska kancelarija još skupljamo informacije i nije isključeno to mogu da vam kažem - rekala je Danijela u emisiji i dodala:

- Razlog zašto je tužilaštvo pokrenulo postupak je moć filma i drago mi je da se sudski proces pokrenuo posle dve nedelje od prikazivanja na festivalu i otvorila se ova tema u javnosti, što mi je veoma drago.

Danijela je istakla da nije želela da javnosti putem medija ili u filmu otkrije ime osobe koja ju je silovala, jer bi sav fokus tada bio na počiniocu.

- Da sam htela da kažem ime svog silovatelja, pošto je to moj autorski film i produkcija, to bih uradila u filmu, da sam želela. Razlog zašto nisam dala ime silovatelja u filmu je jednostavan. Ako bih rekla ime onoga ko mi je to učinio, ceo fokus filma bi se sveo na to, na mog silovatelja. Film ima misiju da skrene pažnju na poziciju žrtve - rekla je glumica.

Danijela je na pitanje voditelja ispričala pod kojim okolnostima se dogodio gnusan čin o kojem je tek nakon nekoliko godina smogla snage da govori.

- Time otvarate jedno veliko polje. Mi, svaka žrtva, smo uglavnom napadnuti od nekoga iz naše okoline, koga znamo, poštujemo, do koga nam je stalo i kome verujemo. To je činjenica koju je jako teško uzeti u obzir, i ako razumete da je to neko najčešće nama blizak, onda razumete da su okolnosti pod kojima se dogodi zlostavljanje - najuobičajenije.

Video: Đorđe David izneo šokantne tvrdnje: Skotovi prete silovanjem moje maloletne ćerke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    8. septembar 2020 | 22:43

    Čim je ova otišla da mudruje na N1 možemo očekivati da je kriv predsednik.

  • dragi

    8. septembar 2020 | 23:50

    Akcenat ce biti na pociniocu??Jel ova zena normalna??Njeno cutanje godinama, omogucava nekome da samo napada i napada a ona u tome saucestvuje!Ovo je bezobrazluk, ona samo ponavlja kako je zrtva ali se ne ponasa tako.Cak je snimila i film o tome.Moyda da sacekamo knjigu i izlozbu??Na kraju ce procu godine i godine, ona ce biti zrtva, ako taj lik postoji on ce jos devojaka da napadne, zahvaljujuci tome sto ona nije htela da "on bude u centru paznje"??????Oprostite, ali ovo je bolesno.Nije ni cudo sto joj mnogi ne veruju!Oprostite, ali ona gura film ispred onoga sto se dogodilo.Boles je boles, ma kako neko to predstavio..

  • Kiki

    8. septembar 2020 | 23:46

    Ma da, tako si naivna i nevina u svemu tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA