≫ 

Godinu dana od tragične smrti Dalibora Andonova Grua

Gru je poginuo 9. septembra 2019. godine i danas se navršava godišnjica smrti

  • 1
Dalibor Andonov Gru

Dalibor Andonov Gru; Foto: Facebook/dalibor.g.andonov

Pokojni reper Dalibor Andonov Gru, je poginuo pre tačno godinu dana 9. septembra 2019. godine u 46. godini života, na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun.

Danas je godišnjica pogibije poznatog repera, dok je porodica 5. septembra 2020. godine održala pomen na groblju Orlovača, gde je Gru sahranjen 12. septembra 2019.

Podsetimo, Dalibor je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se preselio u Pančevo, a nakon toga u Beograd gde je završio mašinsku školu. Kako je shvatio da je muzika njegova ljubav, Gru se nakon srednje škole počeo baviti repom.

Pesmom "Biću tu" postao je najpoznatiji reper 1996. godine. Tada su na Grua svi obratili pažnju, a veliku prašinu digao je provokativni spot za pomenutu numeru u kojem su bile lepe i zgodne devojke iz grupe Models.

Reper je 2010. godine snimio pesmu "I dalje me žele" sa Ajs Nigrutinom, a ta numera postala je ogroman hit i definitivno je obeležila njegovu karijeru.

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun. Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Gru je od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio. Spasa mu nije bilo, iako su njegovi drugari sa kojima je bio na kajtingu brzo reagovali.

Gru je bio iskusan u surfovanju kajtom i vozio ga je 20 godina. Na poslednjoj Gruuovoj fotografiji pre tragedije Gru je bio na čamcu sa prijateljima, nasmejan, a niko nije m0gao ni da nasluti šta ga čeka.

 

 

Nažalost par minuta nakon ove fotografije, poznati reper više nije bio živ.

Bio je ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, motora, osnivač hip-hopa u Srbiji, voljen među kolegama i onima koji ga čak nisu ni poznavali, veliki čovek i Beograđanin koji nikada neće biti zaboravljen.

Iza sebe je ostavio suprugu Danicu i dvoje dece, sina Vuka i Relju.

Video: Zbogom, Gru i počivaj u miru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA