≫ 

Tihomir Arsić o borbi sa kancerom: Pojavilo se 20 malih metastaza, krajem meseca ću sve znati...

Arsić se već dve godine bori sa rakom pankreasa

  • 0
Tihomir Arsić

Tihomir Arsić, Foto: Marko Jovanović

Glumac Tihomir Arsić (63) se dve godine bori sa kancerom, a da boluje od opake bolesti saznao je pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka.

Kako je glumac otkrio, sreću je imao jer je za bolest saznao na vreme i to upravo zbog filma koji je treba da snimi.

- Lekari su mi rekli da su imam promene na glavi pankreasa, ali da smo ih na vreme otkrili. Bio sam na operaciji, koja je dobro prošla jer, srećom, kancer nije zahvatio nijedan krvni sud niti žlezdu. Rezultati su bili dobri, kao da sam bio potpuno izlečen, a da nije bilo tog filma, ne bih dočekao Novu godinu. Rak bi me odneo za šest meseci - rekao je Tihomir.

Njegov oporavak nakon operacije je tekao uobičajeno, ali se ipak sve promenilo kada je proglašena pandemija korona virusa, zbog koje je sve bilo stopirano, a već na prvoj kontroli kada se stanje oko virusa stišalo, lekari za njega nisu imali lepe vesti.

- Dva meseca nisam mogao da idem na kontrole. Međutim, na prvoj na kojoj sam bio posle pauze rečeno mi je da mi se pojavilo 20 malih metastaza na jetri. Njih ne mogu hirurški da odstrane, ne pomaže ni zračenje, već samo hemoterapija. Krajem ovog meseca ću završiti terapiju, a tada ću znati sve - kaže glumac koji ni u jednom trenutku nije klonuo duhom i objašnjava kako podnosi trenutne terapije koje nisu nimalo lake za organizam.

- Dobro podnosim hemoterapiju, nisam imao nijedan problem. Mogu i sam da odem i vratim se iz bolnice, ali me uglavnom vozi supruga. Mogu da trčim, kosim travu, radim normalno, fizički sam u odličnom stanju. Jedino sam zbog šećera mnogo smršao, a dugo nisam ni znao da imam i taj problem - objasnio je Arsić za Alo!.

Podsetimo, Tihomir je pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš", "Pejzaži u magli"...

Televizijska publika ga je nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji "Ubice mog oca". Arsić je bio u braku s pevačicom Biljanom Krstić s kojom ima dve ćerke, Milicu i Lenku.

Video: Lazar Ristovski: Sledeća uloga bi morala da mi bude veliki izazov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA