≫ 

"Sina i dalje hranim na sondu... Napunio je 6 meseci, a ima samo 4 kilograma i 30 grama"

Pevačica je porođena carskim rezom i to dva meseca pre zakazanog termina, a njena beba je po rođenju imala samo kilogram i 300 grama

  • 10
Nadežda Biljić Nadežda Biljić, Printskrin: TV Pink

Pevačica Nadežda Biljić se pre šest meseci ostvarila u ulozi majke, kada je na svet donela sina kom su ona i njen partner Toma Panić dali ime Longo.

Iako je postala mama, Nadežda poslednjih šest meseci nije imala baš toliko lepih trenutaka, s obzirom na to da se porodila pre vremena, u sedmom mesecu trudnoće.

Lekari su je porodili carskim rezom i dali sve od sebe da spasu nejakog dečaka koji je po rođenju  imao samo kilogram i 300 grama.

- Proživela sam pravi pakao otkako sam se porodila. Tu bol i tugu ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Lekari su morali hitno da me porode u 31. nedelji trudnoće jer mi je šećer bio 26. Uradili su mi carski rez usred pandemije korona virusa - rekla je pevačica:

- Četiri meseca smo bili odvojeni od sina. Nismo mogli da ga vidimo ni ja, a ni Toma. Morala sam da sedim kod kuće dok je moja beba bila u bolnici sama, bez mene. Prvi put sam ga ugledala tek kada je završeno vanredno stanje. Gledala sam ga preko stakla, a srce mi se slamalo. Možete li vi da zamislite tu muku i bol? Prolila sam more suza - priseća se Nadežda za Informer.

Pevačica kaže da i dalje ima poteškoća i da sina hrani na sondu, odnosno cevčicom koja mu povezuje nos i želudac.

- Hranim ga i dalje na sondu. Ima nezreo jednjak, ne može samostalno da guta i zato se hrani na sondu. Cevčice mu idu od nosa do želuca i mi u njih špricem ubacujemo mleko. Borac je on moj mali! Nedavno je napunio šest meseci, a ima samo četiri kilograma i 30 grama. Naglašavam i tih 30 grama jer sam zahvalna Bogu na svakom gramu koji dobije. Iako je njegova kilaža mala, doktori smatraju da lepo napreduje i da je živahna beba - kaže ona.

Pevačica kaže da je i tokom hranjenja proživljavala jezive scene, ali da iz svega izlazi jača i spremnija da se bori za svoje dete.

- Toma i ja smo išli na obuku kako da hranimo rođeno dete. Međutim, i pored toga smo prolazili kroz velike stresove. Najteže nam je bilo kada Lango iščupa sondu. Onda trčimo kod lekara da je ponovo nameste, strahujemo da li se povredio. Ma strašne su to stvari. Verujem u svog sina i znam da će on uskoro početi da jede i da će biti zdrav. Na sreću, nema drugih zdravstvenih problema. Jedva čekam da sve ovo bude iza nas - priča Nadežda.

Video: Toma ulazi u Zadrugu 4, Nadežda ga ispratila u karantin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    24. septembar 2020 | 11:54

    Ne daj Boze nikome...

  • Jasmina

    24. septembar 2020 | 13:14

    Budite jaki,dace Bog da sve bude u redu

  • Jeca

    24. septembar 2020 | 19:24

    Držite se! I mene je mama rodila sa kilogram i 300, kažu da nisam bila veća od Barbi lutke i da su me sestre drzale u vati koliko sam bila krhka! Isto me nisu videli nedeljama, hranili su me po obroku sa par kapi mleka. Mama me je isto tako gledala kroz staklo sa mnogo cevcica zabodenih po celom telu. Danas imam 35 godina, 2 dece i nikada nisam zaostajala za svojim uzrastom! Isto je bio hitan carski rez, zato što mi se obmotala pupcana vrpca oko vrata! Šta je bilo do tebe, uradila si, sada samo veruj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA