≫ 

Umro Miša Marković, tvorac hitova "Ej Branka, Branka", "Kunem ti se životom", "Srce je moje violina"

- Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je večna slava - poručili su Zorica i Kemiš

  • 9
Misa Markovic Miša Marković, Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Pevač i tvorac nekolicine najvećih hitova narodne muzike, Miša Marković, preminuo je pre dva dana u 71. godini života.

Svoju uspešnu muzičku karijeru je započeo davne 1972. godine, a za samo deset godina svog rada, odnosno do 1982. godine, on je snimio je oko 47 ploča i sarađivao je sa najpriznatijim kompozitorima tog vremena, među kojima su bili: Arsen Dedić, Nikica Kalođera, Aca Korać, Đorđe Novković, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Boris Bizetić.

Istaknuti umetnik radio je sa velikim brojem pevača bivše Jugoslavije, te je tako bio autor brojnih pesama koje su munjevitom brzinom postajale hitovi, a neke od njih su:  "Recite mu da ga volim", "Ruzmarin", "Kunem ti se životom", "Lažu da vreme leči sve", "Srce je moje violina", "Evo već je Božić", "Ej Branka, Branka", "Bosanac"...

Sarađivao je sa najznačajnijim imenima na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, kao što su Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Bisera Veletanlić, Merima Njegomir, Hanka Paldum, Vera Ivković, Lepa Lukić, Zoran Kalezić i mnogi drugi.

Prodao je više od milion ploča i učestvovao na mnogim festivalima kao što su: Beogradsko proleće, Hit leta, Mesam, Hit parada. Pesme koje je pevao bile su u vrhu svih top lista tadašnje Jugoslavije.

Od njega su se putem društvenih mreža oprostili njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici, Miroslav Aranđelović Kemiš i Zorica Brunclik.

- Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je večna slava - poručili su Zorica i Kemiš.

Nije poznato šta je uzrok njegove iznenadne smrti.

Video: Kralj narodne muzike ispraćen na večni počinak, supruga Goca ljubi kovčeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA