≫ 

"Mi malo patimo od istorije... Neću da živim u vremenskoj mašini, hoću da živim sad..."

- Čekaj, bre, a ko živi sad? Zato su nam ova deca ostavljena na milost i nemilost - rekao je Andrija Milošević

  • 27
Andrija Milošević Andrija Milošević Printskrin: Nova S

Andrija Milošević gostovao je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", a glumac je održao inspirativan govor u kojem je istakao da ne želi da živi u prošlosti, kao ni ljudi, već da se okrenemo sadašnjosti.

- Mi malo patimo od istorije, od toga šta je bilo.... Stalno u rikverc... Baš me briga, neću da živim u vremenskoj mašini, hoću da živim sad... Hajde mi da pravimo istoriju sad. Da (ljudi) pričaju o nama, šta smo mi uradili sada... Hajmo nekako tako da se bavimo tim, a ne večito me smaraju, bre, s tim više pričamo o nečemu što sam prežvakao 500 puta i znam sve što je bilo... - rekao je Andrija i nastavio;

- I, šta ćemo sad? Hoćemo da živimo u tom limbu, u toj vremenskoj kapsuli, u nekoj kolektivnoj halucinaciji u kojoj samo tumaramo iz 1918. u 1941. Iz 1941. u 1389. Iz 1389. se prebacuje u 1991. Čekaj, bre, a ko živi sad? Zato su nam ova deca ostavljena na milost i nemilost. Zato što se niko njima ne bavi. Nema ko njima da se bavi, jer su im svi u 1941. Jer su svi u 1918. I onda se dete probudi (i kaže, prim.aut): "Gde mi je tata?"(tata kaže, prim. aut) "Izvini sine, otišao je do 1941." Sada će da se vrati, samo da reši nešto što je bilo gore kod Užica 1941. godine, 12. maja. Čekaj, bre - rekao je glumac i dodao::

- Ovo sam jednostavno mora da kažem, ovo me je sada isprovociralo. Jednostavno, volim i Crnu Goru, volim i Srbiju, volim i Bosnu, volim i Hrvatsku, volim i Sloveniju. Volim ljude. Ali mi, sa ovih prostora... Mislim da je vreme, jedno vreme je došlo sada da malo transformišemo umove, da krenemo da razmišljamo o pravim stvarima. Ljudskim stvarima. Ja kada umrem, sigurno neće pričati umro onaj Crnogorac , ili umro onaj koji je nosio žutu košulju. Ili, umro onaj što je imao audi... Ne, reći će, umro je dobar čovek ili je umro loš čovek. Ja bih voleo, kada umrem, da kažu da sam dobar. I to mi je jedino dovoljno - rekao je Milošević i dobio veliki aplauz.

Pogledajte snimak:

Video: Andrija Milošević objavio urnebesan snimak gde se priprema za ulogu mafijaša: Ke koza, fratelo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    13. oktobar 2020 | 20:03

    kupi kartu za podgoricu u jednom pravcu povedi i mimu karadzica

  • baba smilja iz darosave

    13. oktobar 2020 | 20:07

    ti ako hoces slobodno mozes da zaboravis tvoju istoriju.srbi nesmeju da zaborave svoju.obavezno moramo stalno da se podsecamo ko smo sta smo i da nikad nezaboravimo ko su nam petci i svi oni koji su zivote dali za srpstvo i srbiju.

  • Zoran

    13. oktobar 2020 | 18:10

    Evo još jednog crnogorskog mudro*era koji soli po Srbiji.Što si došao ovamo kad sve voliš? Pare govore iz tebe, kao i iz mnogih "umetnika" tvog kalibra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA