Bogoljub Karić prisetio se ansambla "Plave zvezde", s kojim je nastupao širom Jugoslavije

- Posle nastanka Bitlsa 1957 godine, ovo je bio pravi šok na teritoriji cele Jugoslavije - napisao je biznismen

  • 4
Bogoljub Karić Bogoljub Karić Foto: Milena Đorđević

Poznati srpski biznismen Bogoljub Karić svojevremeno je važio za vrsnog muzičara. On se u svojoj novoj objavi na Instagramu osvrnuo na sastav "Plave zvezde", u kojem je nekada svirao bas gitaru.

Ovaj ansambl, u kojem su bili i njegova braća Dragomir, Zoran i Sreten, nastupao je širom Jugoslavio, a Bogoljub je evocirao uspomene.

"Dragi moji,

Vokalno instrumentalni ansambl "Plave zvezde" osnovan je davne 1965. godine u Peći.

Osnovao ga je Dragomir Karić i svako od nas imao je svoju ulogu u bendu. Ja sam svirao bas gitaru, Zoran ritam, Dragomir solo gitaru, a Sreten bubnjeve.

Kasnije su se priključili i Besim Tiganji, Ekrem Taraku, koji su nam pomagali zbog brojnih obaveza u školi i drugih aktivnosti.

Nas trojica smo uvek bili tu, kao stalna postavka, a Dragomir je ubrzo postao šef grupe.

Popularnost je brzo rasla, nastupali smo širom cele bivše Jugoslavije.

Posle nastanka Bitlsa 1957 godine, ovo je bio pravi šok na teritoriji cele Jugoslavije.

Sa nama su u sastavu bili i pokojni Refik Ðakoli, Hifzi Zeka, Baćo Vukašinović, Coka Vukašinović, Izet Ćirković, Ljuba Gojković, Veljko Gojković i pevačica Đejljana Gutići.

Sastav se menjao, ali najduže su ostali oni koji su na slici. Besim Tiganji danas živi u Peći, a Ekrem Taraku u Americi, gde je završio karijeru kao glumac na Brodveju. U našem sastavu su se uvek nalazili naši prijatelji albanci.

Napravi smo i prvu gitarijadu u Peći, to je bila prva gitarijada na prostoru Kosova, a potom i u Mitrovici i Prištini.

Te 1965. godine u decembru mesecu gostovovali smo i na gitarijadi u Beogradu i nastupali rame uz rame sa svim tadašnjim sastavima iz Jugoslavije.

Osvanule su fotografije u listu Mladost sa naslovom "Plave zvezde na nebu iznad Peci" čiji je autor bio Smilja Čukić, naša komšinica iz Peću koja je tada bila dopisnik Mladosti.

Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić", napisao je Karić.

Evo i njegove objave:

 
 
 
View this post on Instagram
Dragi moji, Vokalno instrumentalni ansambl Plave zvezde osnovan je davne 1965. godine u Peći. Osnovao ga je Dragomir Karić i svako od nas imao je svoju ulogu u bendu. Ja sam svirao bas gitaru, Zoran ritam, Dragomir solo gitaru, a Sreten bubnjeve. Kasnije su se priključili i Besim Tiganji, Ekrem Taraku, koji su nam pomagali zbog brojnih obaveza u školi i drugih aktivnosti. Nas trojica smo uvek bili tu, kao stalna postavka, a Dragomir je ubrzo postao šef grupe. Popularnost je brzo rasla, nastupali smo širom cele bivše Jugoslavije. Posle nastanka Bitlsa 1957 godine, ovo je bio pravi šok na teritoriji cele Jugoslavije. Sa nama su u sastavu bili i pokojni Refik Ðakoli, Hifzi Zeka, Baćo Vukašinović, Coka Vukašinović, Izet Ćirković, Ljuba Gojković, Veljko Gojković i pevacica Djejljana Gutići. Sastav se menjao, ali najduže su ostali oni koji su na slici. Besim Tiganji danas živi u Peći, a Ekrem Taraku u Americi, gde je završio karijeru kao glumac na Brodveju. U našem sastavu su se uvek nalazili naši prijatelji albanci. Napravi smo i prvu gitarijadu u Peći, to je bila prva gitarijada na prostoru Kosova, a potom i u Mitrovici i Prištini. Te 1965. godine u decembru mesecu gostovovali smo i na gitarijadi u Beogradu i nastupali rame uz rame sa svim tadašnjim sastavima iz Jugoslavije. Osvanule su fotografije u listu Mladost sa naslovom "Plave zvezde na nebu iznad Peci" čiji je autor bio Smilja Čukić, naša komšinica iz Peću koja je tada bila dopisnik Mladosti. Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić/a>A post shared by Bogoljub J. Karic (@bogoljubkaric) on

Video: Pitali smo Bogoljuba Karića da li bolje peva od Ivice Dačića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gilgameš

    14. oktobar 2020 | 22:26

    Ugasio ponovo BK televiziju. Sad su mu opet krivi iz REM-a zbog toga što mu nisu dodelili nacionalnu frekvenciju.

  • Toma

    14. oktobar 2020 | 22:21

    Ugledna porodica Karic, je olicenje ljudskosti, rada, kulture, a posebno odrzanju cele familije!!! Pocetak je bio tezak!! Ali tri brata Dragomir, Bogoljub i pok. Sreten bili su cuveni u celoj tadašnjoj Jugoslaviji i van, sa svojim bendom!! Sada ova ugledna porodica sa svojom Kompanijom je cuvena i bas cuvena u celom svetu!! Neka im Bog podari svu srecu u zivotu na mnogaja ljeta, da umecem pomognu Srbiju!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA