Udala se za tetkinog druga, dobila šamar od sekretara škole: Burni detalji života čuvene Koke

Jelica Sretenović je oduvek znala da će biti glumica, pa je radi prijema na Fakultet Dramskih Umetnosti zapostavila srednju školu

  • 5
Jelica Sretenović, Poslednja Igra Leptira - Cokolada

Jelica Sretenović; Printskrin: Youtube/Poslednja Igra Leptira

Srpsku pozntu glumicu Jelicu Sretenović (66) i dan danas ljudi zovu Koka, po ulozi koju je imala u čuvenoj seriji "Bolji život", ali njoj to ne smeta, već joj prija.

Oduvek je znala da će biti glumica, zbog čega je, radi prijema na FDU, zapostavila srednju školu.

Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila! -ispričala je glumica jednom prilikom.

Tada je ništa nije moglo zaustaviti, pa je postala student u vreme kad su njeni vršnjaci pohađali treći razred srednje škole. Glumica je priznala da je u životu sve počela rano da radi i da se iživela pre nego što je stupila u brak sa svega 19 godina.

Isto se ludovalo kao i danas. Počev od matinea u Domu omladine, pa do diskoteka koje su tada bile najjače! Vraćali smo se kući u četiri ujutru! Pa ja sam sve to "poobavljala" do svoje 18. godine, pošto sam se udala sa 19 - rekla je Jelica.

Njen suprug Miloš Sretenović je bio drug iz škole njene tetke.

- On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima - rekla je ona.

- Kad ja poželim da idem u diskoteku i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! - prisetila se tada Jelica svog pokojnog supruga, s kojim je bila u braku do 1999. godine.

Tokom treće godine studija je ostala u drugom stanju, ali nije prestala da odlazi na predavanja sve do deset dana pred porođaj.

- Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može! - otkrila je ona.

Dodala je da je suprug nesebično podržavao u svim angažmanima, pa čak i u onima zbog kojih je često morala da odsustvuje od kuće.Oni su kasnije dobili i drugu ćerku Olju, a snagu da nastavi sa životom posle njegove smrti našla je u deci i unučićima.

Jelica je dodala da joj najdraža uloga Ljubičice Mitrović u "Srećnim ljudima" i opisuje kako joj je tokom snimanja Petar Kralj lupio šamar.

Ljubičicu mnogo volim. Lako sam je radila, jer mi je uloga "legla". Divno mi je bilo što smo u jezičkom odeljenju igrale nas četiri sa klase - Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Radmila Živković i ja. Takođe, tad sam sarađivala sa divnim čovekom i glumcem Nikolom Milićem, koji je imao ulogu našeg šefa - ispričala je Jelica koja se potom prisetila kako je izgledalo snimanje zajedničkih scena s pokojnim Petrom Kraljem.

- U jednoj sceni mi je "drmnuo" opasnu šamarčinu i uopšte mu nije bilo neprijatno zbog toga. Ipak, hvala mu, jer mi je taj udarac pomogao da verno odigram sve što se od mene zahtevalo. Kad smo već kod batina, pamtim da sam u seriji "Priče iz radionice" morala da šamaram Batu Živojinovića. Bilo mi je nelagodno, pa mi je u jednom trenutku rekao: "Šta me maziš. udri" - ispričala je Sretenovićeva jednom prilikom za "Tv Novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    29. novembar 2020 | 10:11

    Super je ona! 🌷

  • Miki

    29. novembar 2020 | 10:47

    Pre udaje prezivala se Živanović,ali pre udaje nije imala nijednu ulogu,tako da je svi znamo samo kao Jelicu Sretenović.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA