"Znaš, ja nemam decu, ali..." Jake reči Pavla Vuisića koje će Voja Brajović pamtiti dok je živ

Njih dvojica su se upoznali još davne 1971. godine, kada su radili na zajedničkom projektu

  • 2
Voja Brajović, Pavle Vujisić

Voja i Pavle, Foto: RINA, Printskrin: Youtube/Kosta Pećanac

Voja Brajović (71) ovogodišnji je laureat nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo, za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu.

Nakon dobijene nagrade Voja je govorio o pokojnom Paji, kojeg je upoznao 1971. godine.

Bilo je to prilikom Brajovićevog debija u TV filmu "Šešir profesora Koste Vujića", u kom je Vuisić igrao glavnu ulogu, a Voja matematičara Mihaila Petrovića - Miku Alasa.

- Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali "Porobdžije" u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: "Ja sam ustvari shvatio kakav si ti štreber!". Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan - počeo je prisećanje glumac za "Gloriju".

Pavle je važio za pravog perfekcionistu, te mu čak nije bilo strano ni da jednu scenu snima i više od 10 puta, sve dok ne bude potpuno zadovoljan.

- Pitao me je: "Kako to misliš, štreber?". Objasnio sam mu da se sećam da smo u "Šeširu" jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša - ispričao je Voja i dodao:

- Na to je imao spreman odgovor: "Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju".

Podsetimo, Pavle Vuisić rođen je 10. jula 1926. godine, a preminuo je pre više od trideset godina, 1. oktobra 1988. Često je pisao o smrti, kao da ju je čekao. Na sahrani nije bilo nikog, samo njegova supruga Mirjana. Nije bilo umrlice, ni slike.

Video: Sad je nema, i to je nezgodacija: Voja Brajović se oprostio od Milene Dravić rečima Dušana Makavejeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naravno

    26. oktobar 2020 | 14:42

    Kad je ovolike godine pamtio,sto ne bi jos ovih par.

  • Veljko Živković

    3. februar 2021 | 01:22

    Војислав Воја Брајовић је играо више улога историјских личности по филмовима, серијама, ТВ Драмама и у позоришним представама као што су: Михаило Петровић Алас, Лаерт и Хорације, Светозар Ружичић, Жутилов, Леополд фон Ранке, Кнез Милош Обреновић, Вук Бранковић, Волков, Нинковић, Јосип Броз Тито, Цар Шћепан Мали, Терзит, Томазо Медини, Кир Јања, Игуман Стефан, Доктор Фердинанд Коле, Прота Матеја Ненадовић, Сигмунд Фројд, Краљ Милан Обреновић, Кнез Вићенције, Ђорђе Вајферт, Доситеј Обрадовић, Владика Николај Велимировић, Војвода Радомир Путник, Антоније Хаџић, Мирослав Спалајковић и Слободан Јовановић.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA