Maloletna deca poznatih na udaru sajber kriminala: Objavljeno u koju školu idu i sa kim se druže

Voditeljka i pevačica su odmah reagovale

  • 1
Dušica Jakovljević, Zdravko Čolić, Nataša Bekvalac, Haris Džinović Dušica Jakovljević, Zdravko Čolić, Haris Džinović, Nataša Bekvalac, Foto-montaža: Pixabay, Nikola Tomić, Marko Jovanović

Deca javnih ličnosti od samo rođenja su nekako obeležena i izložena javnosti, što često zna da se zloupotrebi, te su se tako sada na meti sjaber kriminala našle maloletne ćerke Nataše Bekvalac, Zdravka Čolića, Harisa Džinovića i Dušice Jakovljević.

Naime, nepoznate osobe su otvoril profil gde je svakodnevno objavljivala fotografije maloletne dece poznatih ličnosti, uz opis gde izlaze, koju školu pohađaju, s kim se druže i, što je najgore, gde stanuju, što je uzrujalo njihove roditelje.

Prva na meti našla se ćerka voditeljke Dušice Jakovljević, uz čiju je fotografiju obelodanjeno u koju školu ide i gde živi. Ona je domah regovala kako bi zaštitila naslednicu, te je pomenutom profilu poslal poruku, nakon čega su slike  informacije uklonjene.

- Ćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva, kao zajednički. Šokirala sam se kada sam videla da je nekom palo na pamet da krade slike maloletnog deteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog deteta - rekla je voditeljka i dodala:

- Reagovala sam odmah, poslala sam im poruku, nakon čega su uklonili profil. Ćerka mi je rekla da se radi o deci. Kolektivna nezainteresovanost za ovakve stvari može nekog jako skupo da košta, moje dete, ali i svu ostalu decu. Nismo svesni koliko su Instagram i društvene mreže plodno tlo za kriminalne veze i radnje. Ti koji su to objavili nesvesno sebe dovode u situaciju da budu saučesnici nekog, daleko bilo, kriminalnog dela.

Na meti ljudi koji su vodili pomenuti profil na društvenoj mreži Instagram, našla se Hana, ćerka Nataše Bekvalac.

- Reagovali smo odmah, čim smo dobili informaciju da je fotografija objavljena. U pitanju su klinci, ugasili su stranicu. Nećemo ih krivično goniti - poručila je Bekvalčeva preko PR.

Na stranici su pomenute i ćerka Meline i Harisa Džinovića, Đina, ali i naslednica Zdravka Čolića. Međutim, Džinovići nisu želeli da komentarišu ovu temu, dok se Čolić nije javljao.

Pored navedenih osoba, na pomenutom profilu našla se i Nina Đogani, ćerka Anabele Atijas i Gagija Đoganija, uz čiju je fotografiju ispisan post da ima izazovna usta i da je atraktivna, što je navelo ostale korisnike da ostavljaju neumesne komentare.

Ovo nije prvi put da se Nini dešavaju ovakve stvari, jer je ona pretrpela i vršnjačko nasilje, posle učešća njene sestre Lune u prvoj sezoni Zadruge.

Video: Ceo svet je pod njenim nogama: Naslednica Ane Kokić prošetala modnom pistom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    27. oktobar 2020 | 17:09

    Pa da vi niste objavljivali slike svoje dece oni ne bi mogli krasti......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA