≫ 

Halid Muslimović se pod pretnjom prinudnog dovođenja ipak pojavio u sudu!

Prema optužnici, kritični događaj odigrao se 27. jula proše godine u periodu između dva i tri časa ujutru, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac

  • 1
Komemoracija, sahrana Sabana Saulica

Halid Muslimović, Foto: Nikola Tomić

Pod pretnjom da bi mogao biti uhapšen, pevač Halid Muslimović (59) se danas, 28. oktobra, ipak pojavio u sudnici Osnovnog suda u Banjaluci, u nastavku suđenja po optužnici koja ga tereti za nanošenje telesnih povreda Sonji Bašić, piše Srpska info.

U nastavku glavnog pretresa sudija Zoran Milojica prihvatio je zahtev odbrane da se obavi medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je navodno od strane Halida zadobila Bašićeva, pa je nastavak suđenja zakazan za novembar.

- Po predlogu odbrane sud donosi naredbu o veštačenju povreda oštećene - izjavio je sudija Milojica.

Ovo je, inače, drugi veštak koji bi trebalo da veštači povrede kod Bašićeve na zahtev odbrane, a prvi veštak koji je bio najavljen iz Beograda obavestio je sud da ne može doći u Banjaluku kako bi pregledao spise.

Tužilac Žana Bojić istakla je da bi se trebalo pripaziti da se postupak ne odugovlači, jer je već izgubljeno pola godine.

Prema optužnici, kritični događaj odigrao se 27. jula proše godine u periodu između dva i tri časa ujutru, na relaciji magistralnog puta Banjaluka-Kozarac.

Muslimović tada navodno nije štedeo udarce, ugrize, niti pogrdne reči prema Sonji, sa kojom je navodno bio u emotivnoj vezi.

. Je*ala te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati . navodno je govorio Muslimović ženi koju je prethodno, kako je izjavila, više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke sa oštećenom u svom automobilu "pežo 607" navodno udario Bašićevu više puta šakom u lice.

- U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gde je sedela oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton - navodi se u optužnici.

Nakon što ju je navodno bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

- Oštećena je zadobila podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva sa unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv sa leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta - precizirano je u optužnici.

Nakon navodnog iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u "pežo 607", a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nakon što mu je zapretila da će pozvati policiju, Muslimović je navodno uz psovku na račun policije, zapretio Bašićevoj da će je "progutati mrak".

Protiv Halida i krivična prijava zbog prevare

 

Inspektori Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) 21. septembra su Tužilaštvu BiH podneli krivičnu prijavu protiv Halida Muslimovića, objavio je Glas Srpske.

- Izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 maraka. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog dela prevara - navode iz agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA).

Prema saznanjima "Glasa", oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije u javnost iznijela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara.

Video: Pretučena, u ranama: Sandra nam je poslala jezive slike i snimak nasilja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    28. oktobar 2020 | 12:29

    Idi, moram da ti kažem, idi neću da te lažem, ne volim te više sama si kriva ti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA