Užas u Splitu: Staford napao Džibonijevu ženu i rastrgao njihovog psa!

Protiv 37-godišnje vlasnice psa podnet je optužni predlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu

  • 7
Zlatan Stipišić Gibonni Džiboni, Foto: Ata images

Užas se dogodio u nedelju, 26. oktobra, u Splitu, kada je američki staford napao ženu Zlatana Stipišića Džibonija (52), Sanju, koja je šetala njihovog psa koji je nažalost stradao.

Sve se dogodilo u Lovretskoj ulici kod parka Emanuela Vidovića u Splitu.

Sanja je šetala psa, kada se na njega zaleteo pas koji se kretao slobodno, bez povodnika. Džibonijeva žena je pokušala da pomogne svom psu i da ga spase, ali je staford potom napao i nju. Maleni pas hitno je odvezen u veterinarsku ambulantu dr. Martine Gančević, ali je, uprkos tome što mu je odmah pružena pomoć, nažalost uginuo.

Kako piše Slobodna Dalmacija, prema opisu koji je policiji dala Džibonijeva supruga psa je šetala žena stara 40-ak godina, mršavije građe, neuredne smeđe kose i zvala ga je imenom Kan.

Policija je odmah sutradan kriminalističkim istraživanjem došla do 37-godišnje vlasnice psa Ivane P.

Protiv nje je podnet optužni predlog nadležnom opšinskom prekršajnom sudu, a o celom događaju biće izveštena veterinarska inspekcija, kako u saopštenju navodi PU splitsko-dalmatinska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    28. oktobar 2020 | 17:53

    I kod nas uvek puštaju ove nasilne pse da idu bez povoca. I niko to ne kažnjava. Naravno stradaju manji psi a nekad napadaju i ljude. Oštro kažnjavati i oduzimati pse neodgovornim vlasnicima.Mada to neće vratiti one koji su nastradali...

  • Boban

    28. oktobar 2020 | 19:49

    Svi vi pričate istu priču. Psi su dobri, ljudi nisu i bla bla bla... Još nisam čuo da je čovek izujedao psa. I ta vlasnica ovog staforda misli kao i ostali i zato ga je pustila da šeta slobobodno bez povodca. Zakonom zabraniti držanje krvoločnih pasa.

  • Ja

    28. oktobar 2020 | 21:51

    Kakav vlasnik takav i pas !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA