≫ 

Šerbedžiji i njegovoj ženi preti zatvor u Americi: Na sudu predmeti vredni više od 500.000 evra!

Popularni glumac je uvek tvrdio kako se iz Amerike vratio jer ga je mučila nostalgija

  • 13
Lenka Udovički, Rade Serbedžija

Foto-montaža: ATA Images, Tanjug/Zoran Žestić

Lenka Udovički i Rade Serbedžija

Rade Serbedžija / Foto; Tanjug/Zoran Žestić

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije, Rade Šerbedžija (74), sa drugom suprugom Lenkom živeo je u Los Anđelesu, gde su za malo više od milion dolara pazarili kuću.

Rade i njegova supruga su kuću kupili na kredit u julu 2004. godine, a prodali je šest godina kasnije, pre nego što su se vratili u Hrvatsku.

Iako se svih tih godina činilo da glumac i njegova porodica žive pravi američki san na dalekom zapadu, to nije bilo baš tako, jer su Šerbedžija i njegova supruga navodno mučili muku sa američkim kreditima.

Američki san za većinu doseljenika prava je noćna mora jer to zahteva dosta rada, a sve što se poseduje povezano je s kreditnim obvezama, kamatama i porezima.

Isti problem navodno imaju i Šerbedžija i njegova draga, pa su u Los Anđelesu ostala porezna dugovanja koja su još uvek aktualna. U službenim registrima može se videti kako su se Rade i Lenka zbog nekretnina zaduživali kod više američkih banaka: Washington Mutual Bank, JP Morgan Chase Bank, National City Bank, tvrdi Imperial.net koji je čak objavio i izvesne dokaze sa američkih sajtova.

Kako navode, ne samo da su Lenka i Rade imali hipoteku, već su navodno ostali dužni velike iznose za porez. Iznosi koji su navedeni u poreznim papirima kreću se od iznosa 2.335,27 dolara, preko iznosa od 178.898,68 dolara pa sve do 511.710, 20 dolara.

Zadnji, najveći iznos upisan je s datumom od 31. decembra 2010. Iznos od preko 178 hiljada dolara upisan je kao porezno zaduženje 2015.  zasebno i na Radino i na Lenkino ime, a najmanji iznos od 2,3 hiljade dolara upisan je 2014. godine, ali u svezi transakcije iz 2010.

Rade je u intervjuu opisao kako su se iz Los Angđelesa u Rijeku preselili 2011. godine. Dakle, nakon što su se vratili u Hrvatsku američki poreznici uočili su neplaćeni porez, te je ta dokumentacija završila u Poreskoj upravi u Los Anđelesu. U Americi se na neplaćeni porez obračunavaju kamate pa je sigurno da će ti iznosi samo rasti.

SAD, kao svaka uređena zemlja, oštro kažnjava izbegavanje plaćanja poreza, pogotovo kada se radi o velikim iznosima, većim od pola miliona dolara, pa je veliko pitanje hoće li se Rade Šerbedžija i Lenka Udovički uopšte više vraćati u Ameriku. Naime, i Lenka Udovički i Rade Šerbedžija imaju otvoren predmet na Srednjem okrugu Kalifornija Okružnog suda SAD-a (Central District of California | United States District Court), navodi pomenuti sajt.

Video: Rade Šerbedžija recitovao i kuvao svojim prijateljima na Fejsbuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    29. oktobar 2020 | 10:45

    Ko visoko leti, nisko pada. U Hrvatsku pravo.

  • U zemlji poreza i zatvora

    29. oktobar 2020 | 10:58

    Neka mu sada 'Andza' pomogne.

  • Djoka iz NY

    29. oktobar 2020 | 15:24

    Na kraju ako nema više rešenja proglasiće lični bankrot, kao i svaki drugi Amerikanac u dugovima, što mogu da mu naplate od prodaje nepokretnosti naplatiće, ovo ostalo pojeo mrak i gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA