≫ 

Goran Bogdan: Nisam rekao da me boli k**** za Hrvatsku, pre me zaboli srce

- Imam svoju viziju kakva bi mogla biti i gde bi mogla ići - rekao je Goran Bogdan

  • 0
TV SERIJA MOCVARA Goran Bogdan, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Glumac Goran Bogdan (40) proživljava najlepše i najuspešnije dane u svojoj karijeri. Nakon što je oduševio filmske kritičare i publiku ulogom oca Nikole u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića (48) nedavno je stiglo i veliko priznanje. Postao je prvi domaći glumac u istoriji nominovan za nagradu Evropske filmske akademije, koju industrija naziva i evropskim Oskarom.

Konkurenciju u borbi za ovu laskavu titulu čine mu velika imena kao što su Vigo Mortensen, Meds Mikelsen, Bartoz Bielenia, Elio Germano i Luka Marinelli.

- Ma šta će Meds Mikelsen... (smeh). Šalim se, naravno. Baš sam iskreno počastvovan što sam u jednom tako respektabilnom društvu. Nisam se tome nadao, ni blizu. Stvarno je kruna ovog celog rada videti svoje ime na toj listi - rekao je uzbuđeni Bogdan za 24sata.hr.

Radosna vest zatekla ga je na autoputu Beograd - Zagreb, a paralelne glumačke obaveze u serijama "Područje bez signala" i "Vreme zla" krive su za to. Bogdan sve češće radi u Srbiji, gde se naprosto događa više projekata po njegovoj meri.

Za Novi list osvrnuo se i na izjavu kako ga "boli k.... za Hrvatsku" zbog koje su ga svojevremeno u domovini uzeli na zub.

- Nikada to nisam rekao, niti to mislim. Mislim upravo suprotno. Na čelu nosim i ko sam i šta sam i svi znaju da sam Hrvat. Pre me zaboli srce što se to događa u Hrvatskoj, šta se može, a šta jeste. Ali znate šta, optimističan sam. Biće to bolje. Tu je i nada da se borimo da bude bolje. Volim ja Hrvatsku, nemate pojma koliko. Imam svoju viziju kakva bi mogla biti i gde bi mogla ići. Kome se ne sviđa, eto im njihova. Moja je neisključiva, tolerantna, velika, prosperitetna, iz nje ne odlaze mladi, u njoj nema korupcije, zemlja je to jednakih mogućnosti za sve, zemlja velikog srca. Morate znati da je situacija u srpskim medijima dosta nezavidna, sama Srbija se bori s tim. Poslao sam i demanti koji nikada nisu objavili. Ne sekiram se puno oko toga - zaključio je glumac.

Film "Otac" još od februara i premijere u Berlinu "živi", ali pandemija korona virusa pauzirala je celu industriju. .

- Sve nas je ta korona zeznula. U najnezgodnijem mogućem trenutku za promociju i distribuciju filma ti se dogodi tako nešto. Reditelj Srdan Golubović i ja dali smo se u potpunosti u projekt i onda ti mora biti krivo zbog svega. S druge strane, drago mi je da se sad nekako sve ipak pokrenulo, da je film konačno stigao i u Hrvatsku. Neki lokalpatriotizam valjda tinja i u meni i jedva sam dočekao ovaj trenutak - ispričao je Bogdan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA