≫ 

Pokojni Bane i Gru bili su dobri prijatelji, a Dalibor je imao posebno mesto u priči grupe "187"

Gru je članovima grupe "187" dosta pomogao na samom početku, te su često isticali da mu duguju veliku zahvalnost

  • 0
Dalibor Andonov, Gru Grupa 187 Foto: ATA Images, Printskrin: Youtube

Podorica i prijatelji Baneta Kovačevića, repera i člana nekadašnje grupe "187", juče, 23. novembra, obeležili su pomen, a u septembru ove godine najbliži repera Dalibora Andonova, obeležili su prvu godišnjicu bez voljenog Grua.

Posebno mesto među prijateljima reprima članovi grupe "187" imali su prema Gruu, jer im je na samom početku dosta pomogao. te su često isticali da mu duguju veliku zahvalnost.

Bane, kao i preostali članovi grupe "187" bili su veoma dobri drugovi, još od samog početka bavljenja muzikom. Upoznali su se u Srednjoj grafičkoj školi na Novom Beogradu koju su sva trojica pohađala. Iako su na prvi pogled bili različiti, imali su nešto zajedničko. Bila je to rep muzika koju su slušali, a koja u to vreme nije bila baš popularna u javnosti.

Prvu postavu grupe, koja nije imala ni ime, osnovali su Marko i Peđa. Bane je imao neku svoju grupu, ali ona se brzo raspala. 1984. godine udružili su se i oformili, kako se ispostavilo se, prvi domaći numerološki bend.

Marko se družio sa Gruom i otpevao mu je prateće vokala na koncertu, u tada popularnom beogradskom klubu "Prostor". Ubrzo su sa Gruom uradili i svoju prvu pesmu "Tamna strana", sa kojom su bili gosti na njegovom koncertu 1995. godine.

Godinu dana kasnije "Komuna" je izdala kompilaciju "Crni je zvuk za svaki struk" na kojoj se našla i njihova pesma "Da li osećaš želju".

U septembru te godine objavili su svoj prvi album "Tamna strana" za PGP RTS. Zanimljivo je da su dobili poziv i gostovali na beogradskom koncertu grupe "C-block". Takođe su i radili muziku za film "Dorćol-Menhetn".

Bitan momenat za karijeru ove grupe je i prvi spot koji su snimili na bazenu za pesmu "Kako me želiš" urađen u maniru crnačkih spotova, koji se publici jako dopao.

Bane Kovačević rođen je 10. novembra 1978. Preminuo je u 41. godini, 27. novembra 2019. u Beogradu, nakon što mu je stalo srce. Uspešno je operisan u junu 2019. godine, kada je i objavio na društvenim mrežama da je pobedio opaku bolest, ali nažalost nije bio u pravu.

Dalibor Andonov Gru rođen je 8. marta 1973. Tragično je izgubio život 9. septembra 2019. na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun, nakon što je upao u vodu. Gru je sahranjen 12. septembra na groblju Orlovača u Beogradu. Ispraćen je uz bajkere i trubače. Na večni počinak otišao je uz melodiju pesme "Tiho noći". Za sobom je ostavio suprugu Danicu i dva sina, Vuka i Relju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA