Severina prijavila advokaticu Milana Popovića!

"Bila sam šokirana i nisam mogla verovati da se državna advokatica koja je radila na mom predmetu sada odjednom pojavljuje kao advokatica koja zastupa mog bivšeg partnera kog sam joj prijavila", prokomentarisala je Severina svoju prijavu

  • 3
Milan Popovic, Severina Milan i Severina, Foto: Privatna arhiva, Promo

Severina Kojić prijavila je advokaticu Željku Pokupec Hrvatskoj advokatskoj komori (HOK) od koje traži da protiv Željke sprovede postupak zbog navodne povrede Zakona o advokaturi i navodnog kršenja advokatske etike.

Severina je prijavu dostavila HOK-u čiji je potpredsednik potvrdio da su primili njenu prijavu. Severini je sporno to što je pre kao stranka Željki Pokupec, tadašnjoj županijskoj državnoj advokatici u Zagrebu, u sedištu ŽDO-a iznosila poverljive pojedinosti iz sudskih postupaka s Popovićem koje su vodili 2014. godine, a sada Željka Pokupec zastupa Milana Popovića, navodi Jutarnji.hr.

Pokupec je kao punomoćnica Milana Popovića preuzela krivični progon protiv Severine Vučković nakon što je zagrebačko opštinsko tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv nje podneo Milan Popović zbog krivičnog dela nesprovođenja odluke o zaštititi dobrobiti deteta.

Privilegovani položaj

Severina smatra kako Pokupec sada ima privilegovani položaj i da je trebalo da odbije Popovića kad je zatražio da ga zastupa, te traži da se advokaticu i disciplinski kazni.

"Bila sam šokirana i nisam mogla verovati da se državna advokatica koja je radila na mom predmetu sada odjednom pojavljuje kao advokatica koja zastupa mog bivšeg partnera kog sam joj prijavila", prokomentarisala je Severina svoju prijavu.

"O navodno podnetoj prijavi HOK-u od stranke naše stranke, gđe Severine Kojić, ne želimo se izjašnjavati jer je reč o prijavi protiv koleginice", kažu advokati Mate Matić i Dubravka Krklec, koji zastupaju Severinu Kojić u drugim postupcima.

Željka Pokupec: Stvari rešavam na mestima na kojima je to predviđeno

- Ako će advokatska komora tražiti moje očitovanje, ja ću se očitovati. Ali, ja stvari rešavam na mestima na kojima je to predviđeno, a ne putem medija. Mogu samo reći da nema nikakve spone, osim što se radi o Milanu Popoviću, između postupanja 2014. godine i ovoga za što ga sad zastupam a radi se o razdoblju iz juna 2020. godine. Uostalom, ja na tom predmetu iz 2014. godine nisam ni radila.

Procedura

Uvidom u Urudžbeni zapisnik Hrvatske advokatske komore možemo potvrditi da je dana 14. decembra 2020. primljeno pismeno koje je prosleđeno Disciplinskom tužiocu HOK-a, odgovorili su na upit Jutarnjeg.hr iz komore.

Pojašnjavaju i kako se prijava nakon zprimanja pre dostavljanja prijavljenom na oglašavanje ispituje u formalnom smislu. U slučaju da se po prijavi može postupati, Disciplinsko tužilaštvo pokrenuće disciplinski postupak ako iz disciplinske prijave proizlazi osnova sumnje o činjenju teže povrede dužnosti i ugleda advokature.

Nakon toga će prijavu dostaviti prijavljenom na izjašnjavanje. Sledeća faza je postupak pred disciplinskim većem suda komore i ako se ustanovi da je optužnica osnovana, provodi se postupak.

U konkretnom slučaju Severina je kod Željke Pokupec odlazila u periodu od maja do septembra 2014. u "Zagrepčanku", sa svojim menadžerom Tomicom Petrovićem i prijavljivala svog partnera Milana Popovića za navodno nametljivo ponašanje i praćenje od strane NN osoba koje je on navodno angažovao nakon što ga je Severina prijavila da je krivotvorio putnu ispravu Republike Srbije za njihovog sina.

Milan Popović je u junu 2020. prijavio Severinu splitskoj policiji. jer mu na vreme nije predala sina, ali je tu prijavu tužilaštvo odbacilo jer je Severina dostavila relevantnu medicinsku dokumentaciju. Nakon što je tužilaštvo odbacilo prijavu, Milan Popović je preuzeo progon, a sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odlučila je prihvatiti njegovu prijavu i tražiće proveru navoda iz krivične prijave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    17. decembar 2020 | 11:21

    Jadna li si Severina skroz. Na sve moguce nacine se eksponira i trazis paznju. Oladi zeno malo

  • Vasiljevic

    17. decembar 2020 | 15:59

    Nemoze ohladiti nedaju joj srbi jer ih voli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA