Hasan otkrio Džejevu poslednju neostvarenu želju: "Zvao me je nedelju dana pred smrt..."

- Obećao sam da ću da se založim za njega, da učinim sve što je u mojoj moći da mu pomognem da ostvari tu želju - rekao je Hasan

  • 13
Hasan Dudic Džej Ramadanovski Hasan Dudić, Džej Ramadanovski, Foto: ATA Images, A. Nalbantjan

Nekoliko dana pre nego što je preminuo, Džej Ramadanovski pozvao je kolegu Hasana Dudića kako bi mu pomogao oko papirologije i uputio ga kome da se obrati da dobije nacionalnu penziju. 

Džej je zvao Zlatu Petrović kojoj je putem telefona pevao i tražio joj je Hasanov broj, a njemu je je tada rekao svoju želju i pitao ga za pomoć.

- Jeste, Džej me je zvao nedelju dana pred smrt. Bio je raspoložen, ali nije zvučao dobro. Rekao mi je da želi da konkuriše za nacionalnu penziju, a kako sam ja u toj priči, razumem se u materiju, pitao me je da mu objasnim šta mu treba od papirologije - ispričao je Hasan i dodao:

- Kada sam mu objasnio, nastavio je sa potpitanjima, nije znao ni gde, ni kome treba to da podnese. Obećao sam da ću da se založim za njega, da učinim sve što je u mojoj moći da mu pomognem da ostvari tu želju. Ali nije stigao ni da započne sa tom realizacijom. Eto, to mu je bila poslednja, ali neostvarena želja.

- Ja sam neko ko se bori kako za prava nacionalnih manjina, tako i za prava umetnika. U tome sam godinama, razumem se u pravne i ostale zavrzlame. Kad god nekome od kolega treba neki savet o pravima izvođača, kada su u pitanju žalbe, zahtevi, zovu mene. To je znao i Džej, pa me je zvao - ispričao je Hasan za Kurir.

- Džej je znao da više ne može da peva kao pre, da nastupa, pa je želeo da se osigura finansijski, ali i da osigura svoju porodicu. Samo o tome je pričao, ništa drugo nije spominjao osim svojih ćerki i Andrijane, da želi da ih obezbedi... Nije uspeo. Jako mi je žao, bio je duša od čoveka, ljudina - zaključio je Dudić.

Nakon što je u Beču pre tri godine imao operaciju srčanih zalizaka, a kako je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u Austriji, Džej je dobio i više nego dobru penziju od 1.500 evra. Njegova bivša žena Nada Ramadanovski ispunjava sve zakonske uslove da je nasledi.

- Porodična penzija pripada udovici u punom iznosu ako su ispunjeni sledeći uslovi: brakorazvodna presuda sadrži izreku prema članu 61, stav 3 Zakona o braku, odnosno da je tužilac isključivi ili pretežni krivac za poremećaj braka, zatim ako je brak trajao najmanje 15 godina i ako je udovica u trenutku nastupanja pravosnažnosti brakorazvodne presude napunila 40 godina života. U slučaju da su ova tri uslova ispunjena, udovica ostvaruje pravo na porodičnu penziju u punom iznosu - rekla je advokatica Nevena M. Marković.

Video: Poslednji pozdrav legendi od Dorćolaca! Nestvaran prizor u Džejevu čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    24. decembar 2020 | 07:31

    Uplaćivao porez i penziono u Austriji ,a u Srbiji hoće nacionalnu penziju. Devedeset posto estrade isto radi .

  • Тодорић

    24. decembar 2020 | 06:26

    Разведена жена не може бити удовица

  • Cale

    24. decembar 2020 | 02:17

    A ovaj zna sve nesto u poverenju i bas sa nji. delili pslednje želje....i Šaban i Dzej...privlaci paznju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA