≫ 

Prva srpska glumica koja je javno priznala da je bila žrtva silovanja izdala saopštenje o Mileni

- Ako ispričate priču, to oslobađa - poručila je žrtvama zlostavljanja Danijela Štajnfeld

  • 13
Danijela Štajnfeld, Milena Radulović, Miroslav Mika Aleksić

Danijela Štajnfeld, Milena Radulović, Miroslav Mika Aleksić Printskrin: Youtube/Hold Me Right Film, Youtube/RTS Prikazuje, Foto: ATA images

Glumica Danijela Štajnfeld je prošle godina javno progovorila da je bila žrtva silovanja. Nakon što je njena koleginica Milena Radulović optužila profesora glume za navodno silovanje, Štajnfeldova je izdala saopštenje.

- Govorila sam javno o tome da sam preživela silovanje u mom nedavnom filmu "Hold me right", ispostavilo se da sam prva osoba u Srbiji koja je pričala javno o ovim navodima, iz jedinog razloga: da obavestim druge da ne treba ničeg da se stide biti žrtva bilo kakvog vida zlostavljanja. Dobila sam neverovatnu podršku, ali i jezive komentare... - navela je Danijela i nastavila:

- Bila sam zabrinuta da tretman koji sam dobila u medijima će uplašiti žrtve koje su ćutale da ikada progovore. Juče su mlada hrabra glumica Milena Radulović i grupa neimenovanih žrtvi reagovale i javno govorile o napadu koji je učinjen od strane istog izvršioca. Ponizna sam zbog njihove hrabrosti i još uvek hvatam da se probudim s ostvarenim snom - sanjala sam da napravim efekat talasanja. Tišina je probijena. Napravljen je domino efekat. Pozdravljam te, Milena. Za sve one koje ne pričaju, niste same... Ako ispričate priču, to oslobađa - zaključila je Danijela Štajnfeld.

Video: Manijak Vajnstin hrkao tokom izricanja presude, osuđen na 23 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerje

    17. januar 2021 | 19:49

    Vi ne možete da se poredite i ne pripisuj sebi nikakve zasluge. Milena je izrekla ime i prezime osobe koja je silovala i stala iza svojih optužbi, i time zaštitila druge potencijalne žrtve. Svrha tvoje priče je konstantno promovisanje svog filma. Nije trebalo ni da pričaš o tome ako nisi spremna da izreknes ime monstruma i da stanes iza svojih optužbi. Milena je pravi primer hrabrosti i dostojanstva.

  • Nels

    17. januar 2021 | 22:24

    Milena Radulovic je rekla ime i prezime i to ostvarenog, postovanog coveka u svom poslu! Ona je hrabra do kostiju! A ti si kukavica koja tapse po ramenu prave junake! Ne oglasavaj se vise. Imala si priliku. Cutala si. Sada se svaka tvoja rec dovodi u pitanje bez obzira sto je istina.

  • Draga

    17. januar 2021 | 19:57

    Budi i ti hrabra pa reci ime, nemoj samo nju tapsati po ramenu. Najgore je ostati nedorecen, ostaviti prostora za sumnju na nevine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA