≫ 

Šta je Mika Aleksić mislio kad je učenicama govorio "ćero": 1999. je odgovorio na to pitanje

- Ćero je jedna distanca pozajmljena od moje babe - rekao je Mika tada

  • 3
Miroslav Mika Aleksić Mika Aleksić, Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik škole glume, kog je glumica Milena Radulović (25) optužila za silovanje koje se, prema njenim rečima, desilo kada je imala 17 godina, sve učenice zvao je "ćero", što je u svojoj ispovesti spomenula i Milena.

Naime, tokom gostovanje u emisiji Marine Rajević Savić "Dok anđeli spavaju", 1999. godine, u jednom momentu Marina ga je pitala "Šta znači kada kaže deci "ćero"?".

Aleksić je tada objasnio zašto devojčice u svojoj školi glume oslavljava sa "ćero".

- Ćero je jedna distanca pozajmljena od moje babe. Reč, starinska, malo je arhaična. Ona je svojim unucima govorila "ćero" sa tačnim podtekstom da je i opomena, ali istovremeno i blizina, bliskost. A i blizina neke opomene koja može iza toga "ćero" da bude i nešto opasnije i ozbiljnije, tako da istu stvar sam... - odgovorio joj je Mika.

- Naravno, sve devojke u tom periodu, jako je važno i bitno da se što pre feminizuju na pravi način, zato su te suknje, zato je i taj neki odnos prema telu i dečacima. Ne možete nikog ko je u farmerkama po ceo dan, jel tako, naterati da ima sklad, mek pokret. Suknja može, ali farmerke, patike ne mogu - ispričao je Aleksić tom prilikom.

Podsetimo, u školu Mike Aleksića deca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je deo grupe postala sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je glumica Milena Radulović za "Blic".

Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! - rekla je Milena Radulović, a o detaljima navodnog silovanja ne želi da priča za medije, a sve je kazala policajcima.

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece - rekla je Milena Radulović.

Nadam da će se same javiti i sve prijaviti. Mnoge su sada majke i bolje razumeju da silovanje dece mora biti zaustavljeno. Ne samo ovo, nego i svako drugo silovanje - rekla je glumica.

Zašto je Mika devojčice u školi zvao "ćero" pogledajte u videu (45:00) u nastavku teksta:

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    18. januar 2021 | 22:28

    i opet kazem previse vesti o njemu licno njemu donosi mnogo dobroga na sudu ! Bice bila je medijska hajka na mene ovo ono ..... usporite ako mislite da se ovo zavrsi dobro po sve nas....

  • DARKO 100%

    18. januar 2021 | 18:52

    Noćas kasno dvoje roditelja čitali su pesmu o zecu i odgonetali – šta je pisac time hteo da kaže. Da oni kažu detetu, da dete kaže nastavnici. Takvu poruku nisu mogli naći u pesmi o zecu. Nisu znali gde je. Zbog toga molimo sve pisce: ako imaju kakvu poruku, neka nam je ostavljaju kod nastojnika ili ubace u poštansko sanduče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA