≫ 

Zločin je pitati Milenu zašto je ćutala, ali zašto su svi ostali glumci decenijama ćutali o Miki?

Ne napadamo, ne etiketiramo. Pitamo - Zbog čega ste vi ćutali, a znali ste?

  • 89
Mika Aleksic, Milena Radulovic Foto: ATA images, Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek, Shutterstock

Hvala Mileni Radulović na ovome što je učinila. HVALA JOJ, u ime svih "Milena" koje ne smeju ili nemaju snage da progovore o hororu koji su preživele, koje ne mogu ili ne smeju da prijave nasilnika, silovatelja, zlostavljača. Milena Radulović je, zaista, heroina današnjice. Heroina koja je svim devojčicama, devojkama, ženama poslala jasnu poruku - ne plaši se, nisi sama. I, što je možda i najvažnije - NISI KRIVA.

Nakon priznanja koje je iznela, a za koje joj je trebalo punih 9 godina, koje samo ona zna kako su izgledale, doživela je neverovatnu podršku i razumevanje ljudi. Sve drugo bi i bilo vrlo pogrešno, a i nemoralno. Međutim, ima onih pojedinaca koji se usuđuju da joj postave pitanje "Zašto si ćutala?". Bez uvrede, ali - sram vas bilo.

Odmah nakon što je njena ispovest objavljena, usledila je i lavina reakcija njenih kolega. Glumaca, glumica, reditelja. Svih ljudi iz sveta glume. Usledila su priznanja. Masovno su se javljali govoreći "Znali smo".

"Znali smo kakav je Mikin metod", ali nismo znali ništa o navodnom zlostavljanju i silovanju. "Da smo znali, prijavili bismo, reagovali bismo", kažu.

Verujemo. Nisu znali šta se događa i kroz šta prolaze određene učenice. Kamo sreće da neko jeste.

Ali, nešto se znalo. Znalo se, a citiramo samo njih - da je surov. Da vređa. Da manipuliše. Poznat je mnogima bio način njegovog rada. Nekima su deca i išla u njegovu školu. Neka deca su sama napuštala istu, a neke su roditelji ispisivali.

Znali su da je grub, previše strog, da vređa na osnovu kilaže, toga što neka deca nose naočare pa ih je zvao "ćorama", da ponižava, "mrška na umivanje". Tako kažu sada pojedini glumci. Kažu i da su znali da manipuliše, ucenjuje. I ovo je, i dalje, blago u odnosu na njihova priznanja o tome "šta smo sve znali".

Postavlja se pitanje - zašto su oni ćutali? Glumci se nazivaju "elitom društva". Njihov glas uvek je važan, uvažen, daleko se čuje. Daleko više od estradnih umetnika, shvata se ozbiljnijim. Odgovornijim. Tako kažu.

Pitamo se, zašto se onda niko, za sve ove godine, decenije, nije ohrabrio, da ne kažemo udostojio, da javno kaže nešto o "čuvenoj Mikinoj školi"?

Zbog čega niko nije sugerisao roditeljima, koji nisu iz tog sveta, pa ne znaju "Mikine metode", da, MOŽDA, to nije pravi izbor za njihovu decu, ili da, jednostavno, njihovo iskustvo nije bilo najsjajnije? Neko bi sigurno i razmislio o tome da li da dete šalje tamo.

Čudne su reakcije koje su usledile nakon priznanja Milene Radulović. Podrška je ispravna, ali "pranje" nije.

Ne napadamo, ne etiketiramo. Pitamo - Zbog čega ste, vi, ćutali, a znali ste?

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoe

    18. januar 2021 | 22:36

    LICEMERI!! SVI POZNATI IZ MIKINE SKOLE.SVE STE ZNALI A CUTALI. GENERACIJE I GENERACIJE DECE SU PRETRPELE ZLOSTACLJANJE. OSUDJUJEM KAO RODITELJ, SVE POZNATE LICNOSTI KOJE SU IZASLE IZ OVE SKOLE. ZALI SU, NEMOJ DA SE ZAVARAVAMO, CUTALI SU!!!

  • Stariji grobar

    18. januar 2021 | 23:25

    Po kojim kriterijumima su glumci " elita društva " zamolio bih da neko kompetentan objasni ?

  • Zoo Cuvar

    18. januar 2021 | 22:42

    Da je dotični monstrum prijavljen pre 20 godina i sad bi bio u zatvoru a desetine devojčica ne bi bilo silovano. Zato nikad ne treba ćutati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA