≫ 

"Da se nije desilo devojčicama koje sam gledao kako rastu...": Biković dao podršku Mileni i Ivi

U javnosti se ipak postavlja pitanje zašto neki od glumaca i dalje ćute, uglavnom oni koji su pohađali školu Mike Aleksića

  • 9
Miloš Biković, Milena Radulović Foto: ATA Images, Nikola Tomić

Glumica Milena Radulović "sledila" je javnost kada je u subotu 16. januara izašla vest da ju je poznati profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao i zlostavljao u periodu kada je imala 17 godina, a prvenstveno njene kolege i koleginice koje su joj istog trenutka pružile podršku.

Naime, većina glumaca se odmah oglasila kako bi joj ukazala da je učinila ono što treba i svaka žrtva psihičkog ili fizičkog nasilja da uradi, a to je da prijavi zlostavljača.

U javnosti se ipak postavlja pitanje zašto neki od glumaca i dalje ćute, uglavnom oni koji su pohađali školu Mike Aleksića.

Međutim, ovo nije slučaj sa Milošem Bikovićem koji je na svom Instagram storiju objavio ilustraciju lika svoje koleginice Milene Radulović u vidu podrške.

- Oduvek si bila borac - napisao je on.

Nešto kasnije, Biković je u drugoj objavio detaljnije izneo mišljenje o celoj situaciji koja se dsila u prethodnih nekoliko dana.

- Milena je moja prijateljica, moja hrabra prijateljica i to sam oduvek znao i kada je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sada je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u momo bliskom okruženje, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikad ne bih znao koliko to može da bude strašno - objasnio je Miloš.

- One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj sitaucij. Nisi sama. A svi oni koji broje glasove podrške, lajkove, ili krvna zrnca - prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne zanju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore - napisao je Biković.

Podsetimo, među prvima koji su Radulovićevoj pružili podršku i stavili joj do znanja da u ovoj situaciji nije sama jeste i Miodrag Radonjić, koji je išao u Aleksićevu školu glume.

- Ovo je pre svega veliki šok za sve nas koji smo išli u dramski studio kod Mike i koji smo bili upućeni u njegov rad. Velika hrabrost je očigledno bila poterebna da Milena od tome progovori - počeo je objavu Miodrag.

Ja sam u dramskom studiju bio od petnaeste do osamnaeste godine i moram priznati da nisam mogao ni da naslutim da se u kancelariji pored studija dešavaju takve grozote. Nijedan znak nije na tako nešto upućivao - napisao je glumac na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. januar 2021 | 10:39

    Kao nisu znali? Ma kako da ne!

  • Marija 8

    19. januar 2021 | 15:35

    kako vas nije sramota da pljujete čoveka koji je dao podršku pre svega jednoj ženi pa tek onda kolegenici? Da ste normalni ljudi i vi bi pružili podršku jer se ovi može desiti i vama bližnjima, svako ko ćuti i okreće glavu je saučesnik, svako ko pronalazi opravdanje je gori od izvršitelja zločina. Čuj nisu njegova posla, čovek je glumac naravno da su ovakve stvari njegova posla! Svačija moralna obaveza je da osudi zločin bio glumac ili nešto drugo.

  • Sara

    19. januar 2021 | 11:13

    Glumci pokušavaju sebe da gurnu na uzvišenu društvenu lestvicu i ako im tamo nije mesto, pa i na ovaj način.Ćuti mali, sutra ćeš ti biti na tapetu, budi siguran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA