≫ 

"Svi glumci bi trebalo da su ovde i da daju podršku Mileni, pogotovo bivši Mikini učenici!"

"O Miki su pričali sve najbolje, jeste, bilo je on je strog, njegove metode su čudne, malo preterane, ali se sve opravdavalo"

  • 14
Milan Kalinic, Milena Radulovic Milena Radulović, Milan Kalinić, Foto: ATA Images, Youtube/K1 Televizija

Voditelj i glumac Milan Kalinić gostovao je u emisiji "Uranak" kod Jovane Joksimović povodom prijava glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje tvrde da ih je seksualno zlostavljao profesor glume Mika Aleksić, koji je zbog istih i uhapšen.

Kalinić je na početku emisije osudio kolege koje odbijaju da javno govore o ovom problemu i stravičnoj torturi kroz koju su njihove mlade koleginice prošle.

- Ja znam koliko su tvoji organizatori imali problema, pričali su mi koliko su pozivali razne glumce, kolege, i starije i mlađe, i Mikine i niko nije hteo. Kažu "nikad nas niko nije ovoliko ignorisao". Ja mislim da je ovaj studio trebalo da bude pun sa Mileninim kolegama, tvoj studio, neki drugi, bilo koji, da treba da budu puni. To društvene mreže, "bravo, hrabra si, uz tebe smo", to mi više liči kao zapljunuli smo se, da se vidi da smo dali podršku. Pogotovo bivši Mikini učenici - rekao je Milan za K1 televiziju i nastavio:

- S jedne strane ja ih razumem, zato što se povela kampanja po društvenim mrežama, zašto ćutite, podržavate... Evo, Bojana Maljević je napisala jedno pismo gde je rekla da je Mika njen kućni prijatelj, ali da je šokirana, podrška devojkama, i odmah je krenula satanizacija - rekao je Milan.

- Pa mi u kući se iznenadimo sa najbližima, sa decom, sa mužem, ženom, roditeljima, bratom, sestrom. Čujemo neke stvari pa kažemo "bože, sa kim sam ja živeo, jel moguće da sam ja ovo odgajao, jel moguće da je te stvari radio...". Tako i ti ljudi, mislim da ih ne treba osuđivati, ali da su trebali da se pojave, da kažu i objasne neke stvari.

Kalinić se osvrnuo na Mikin pristup učenicima, koji su mnogi okarakterisali kao očinski.

- Juče je ova glumica Iva Ilinčić rekla "ja sam na Miku gledala kao na oca". Ti kad se susretneš sa takvim čovekom, on je očito veliki manipulator.

Jovana je potom pitala Milana šta se pričalo u glumačkim krugovima o njemu.

- Ja sam iz priča čuo o Mikinoj školi, ona je imala kultni status. O Miki su pričali sve najbolje, jeste, bilo je on je strog, njegove metode su čudne, malo preterane, ali se sve opravdavalo. On priprema decu za život, navikava ih, kako ćeš sutra da izađeš pred 500, 1.000 ljudi. Ja moram da priznam, ja nisam hteo da moje dete ide na glumu kod Mike - rekao je Kalinić.

- Kad su me mnogi pitali roditelji, prijatelji i poznanici za Mikinu školu, ja sam uvek rekao "da, da idite, Mikina škola važi za najbolju školu, Mika je legenda što se toga tiče. Samo da znate, malo je strožiji, zavisi kakvo vam je dete". Niko nije rekao "ne šalji decu kod Mike". Meni je bilo to preterano, ali se na tome završavalo. I ja sam doživljavao Mikinu školu kao nešto što je najbolje, pritom, znaš koji su glumci izašli iz te škole.

- I to je stvarno bio kao jedan put ka tome da ćeš postati glumac. Ako prođeš audiciju, ako uđeš u Mikinu školu, ti si faktički već jednom nogom postao glumac. I Mikina škola je imala taj kultni status i zato su svi sad šokirani. Koliko god je on bio strog, koliko god je to bilo preterano. On je stvarno primao talentovanu decu - objasnio je Milan.

Kako kaže, Aleksić je vrlo ciljano gradio pristup ka deci i status škole, kako bi mogao da sprovede svoje namere.

- On je očigledno to vrlo vešto napravio, jednu tvrđavu, jednu sekticu, možda je malo preterana reč. Delikatna je tema, ja sad malo i biram reči, možda i ne trebaju da se biraju reči. On je očigledno koji je s jedne strane napravio kultnu grupu, primao talentovane ljude, pravio taj odnos očinski, ja verujem da je on gradio taj odnos sa decom, ali očigledno vrlo perfidno, namazano zbog nekih namera koje su se sad ispostavile.

Voditeljka je potom pitala Kalinića gde je tu u celoj priči pozicija roditelja, to izopštenje roditelja koje je Mika radio.

- I ti i ja smo roditelji. Opet se vraćam, o Mikinoj školi niko ništa ružno nije pričao, naprotiv, sve najbolje. Te zvezde koje su od njega izlazile, neki su postali asistenti, neki kućni prijatelji. Kao kad bi ti neko rekao da šalješ dete na Kembridž. Imala je takav status njegova škola, bila je kao top glumačka škola, zato su svi želeli da je završe.

- Ja Milenu Radulović znam od 9, 10 godina. Njeni roditelji su moji prijatelji. Ja kad sam ovo čuo, i zbog te stvari, i zbog toga što sam otac ženskog deteta, i zbog milion drugih stvari, mnogo teško ovo sve preživljavam proteklih dana, ljut sam i besan.

Na pitanje da li postoji seksizam u glumačkoj profesiji, rekao je:

- Evo, iskreno da kažem, nisam ga video. Ja ovo sada doživljavam na ovaj način prvi put. Nije lako glumicom manipulisati, ali mi ovde govorimo o deci.

Jovana je potom objasnila da pita zbog rečenice kojom je Mika pravdao svoj pedagoški pristup, "Spremam vas za posle, šta će uslediti".

- Ja svoje dete ne bih nikad pustio kod Mike, jer ja sam se par puta i raspravljao sa kolegama oko toga. To "spremam vas za posle", pa spremaš ih za glumu, za jedan divan, plemenit, uzvišen posao. Ne spremaš ih za legiju stranaca, ne spremaš ih da budu u prvim redovima borbe, da meci zuje, da budu u hladnim rovovima punim vode... Nije to način da te neko spremi za život, to je preterano - rekao je Kalinić.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    19. januar 2021 | 20:14

    To se javlja pravednik što na 500 metara za volanom napravi tri prekršaja koji su snimljeni kamerom, i nikome ništa, ali zato za druge ima rešenja.

  • Toni

    19. januar 2021 | 20:16

    Svi su znali kakav glas bije Miku pa su opet srljali kod njega ko ludi , u svakoj branši imate nekog Miku

  • Mićo

    19. januar 2021 | 19:30

    Sad će Kalinić da otvori školu glume ..... Ej.... Neki sole pamet....a biju se na utakmicama...kradu dresove....voze po trotoarima.... Kadija te tuži,kadija ti sudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA