Ivica Dačić podržao Milenu, a o kaznenoj politici kaže: "Treba da bude oštrija, čak i do kastracije"

Za takve zločine ne treba da bude samilosti, rekao je Dačić

  • 8
Ivica Dacic, Milena Radulovic, Mika Aleksic Ivica Dačić, Milena Radulović, Mika Aleksić, Printskrin/TV Pink, Agape - Aleksandar Gajšek, ATA images

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prilikom gostovanja u emisiji ''Amidži šou'' na televiziji Pink oglasio se povodom javnih tvrdnji glumice Milene Radulović da ju je, dok je još bila maloletna, silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić.

- To je naišlo na osudu društva, toga je bilo puno poslednjih godina na svetskom nivou. Žrtve silovanja su uvek imale bojaznost da li da se nekome požale i podnesu krivične prijave, jer često mogu da naiđu na nerazumevanje i sebi naprave veću štetu nego što jeste. Zato ovaj potez zaslužuje podršku - kaže Dačić.

Zatim se osvrnuo na kaznenu politiku, za koju smatra da treba da bude oštrija.

- Ponekad mi se čini da i kaznena politika u ovim oblastima treba da bude oštrija, čak i do kastracije. Najveći broj silovatelja su i povratnici, i to je degenerisana ljudska priroda i generalno gledano kada neko od nas ima takav slučaj, dođe ti da reaguješ na najniži mogući način, fizički. Za takve zločine ne treba da bude samilosti. Zato je važno da se društvena osuda usmeri ka silovateljima, a ne da se postavlja pitanje zašto su žrtve do sada čekale da progovore. Zaslužuje osudu celog drustva - dodao je Ivica i dodao:

- To je zloupotreba moći, položaja...

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    20. januar 2021 | 06:55

    Slažem se sa gospodinom Dačićem da treba menjati zakon za ovakve i slične prekršaje. Mahom su to povratnici, a kazne su blage. Podrška za takvu izmenu.

  • Miki

    20. januar 2021 | 01:21

    Bravo Dacicu.Samo trebali bi da istrazite i kazete javno o kom politicaru pedofilu prica juric javnost je duze vreme uzemirena jer se izgleda to zataskava.

  • baba smilja iz darosave

    20. januar 2021 | 03:43

    25 godina robije za svaku zrtvu bez prava na smanjenje.ne samo on vec svaki koji to radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA