≫ 

Pele pričao o zlostavljanju, a njegove reči će vas naježiti: "Neka nam Bog oprosti..."

- Ona sada treba da se suoči sa tim čovekom i da njemu u lice kaže "ti si radio to i to". Mislite da je to lako, za jednu devojčicu? 25 godina je za mene devojčica, s obzirom da može ćerka da mi bude - rekao je Pele

  • 19
Dragan Petrović Pele Dragan Petrović Pele / Printskrin: NOVA S

Glumac, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Dragan Petrović Pele (59), govorio je ovog jutra, o temi koja poslednjih dana potresa Srbiju, ali i region.

Naime, Petrović je priznao da su mu dve učenice same rekle da su navodno zlostavljane od strane učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, koji je uhapšen i kojem je juče, 19. januara, određen pritvor do 30 dana.

Pele je bio vidno potresen dok je govorio na ovu temu. Istakao je da svi koji daju podršku Mileni Radulović i Ivi Ilinčić i treba to da čine, da je njihovo priznanje tek početak mučnog procesa, a reči kojima je završio gostovanje u "Probudi se" vas, u najmanju ruku, teraju da se dobro zamislite.

- Ljudi koji im daju podršku i treba da im daju podršku, naravno, počev od Milene Radulović koja je prva izašla. Nije to samo - izašla, rekla i otišla kući i gotova stvar! Dakle, ona treba sada da se suoči sa tim čovekom, tako ide postupak, je l' da? Treba da se suoči sa tim čovekom i da njemu u lice kaže "ti si radio to i to". Mislite da je to lako, za jednu devojčicu? 25 godina je za mene devojčica, s obzirom da može ćerka da mi bude - rekao je Pele.

- To nije lako i ako se neko odluči za taj korak on ima dobar razlog. Nije on u zabludi da, kao dete od 10 godina, misli "ja sam to rekao i tu se stvar završava, tu se sve završava, i ja mogu da idem u pesak da se igram". Ne, tu stvar tek počinje. Nisam sklon da sudim ikome, neka je Bog u pomoći i Miki Aleksiću. Neka je Bog u pomoći svima nama i neka nam oprosti što ne vidimo ono što bi možda trebalo i da vidimo - zaključio je naš proslavljeni glumac.

Podsetimo, u razgovoru je istakao i da su ga učenice same pozvale i ispričale kroz šta su prošle.

- Mislio sam da će da popusti ovo neprijatno osećanje, ne znam kojim rečima bih ga opisao. Način na koji sam saznao za sve ovo je bio kao ‘grom iz vedra neba’. U subotu, relativno kasno uveče, javile su se dve moje studentkinje. Jednu znate, mogu da kažem, Iva Ilinčić, a za drugu ne mogu da kažem jer nije javno istupila, ali je podnela krivičnu prijavu. Rekle su mi da žele nešto da mi kažu da to ne bih saznao iz novine. Osetite u glasu da nešto nije lepo, da nije neka srećna vest...

- Ja sam insistirao da mi kažu preko telefona… I onda su mi one kroz suze rekle o čemu se radi. Našli smo se sutradan i ja sam iz prve ruke čuo prosto neverovatne stvari koje je neprijatno slušati, ali još neprijatnije doživljavati ili doživeti - rekao je Dragan.

Kad čujete iz prve ruke, to potpuno drugačije izgleda i zvuči... Ne mogu ja da znam kako se osećaju te devojke. One znaju... - rekao je vidno uznemireni Pele.

Video: One su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    20. januar 2021 | 15:04

    Pele je pravi pedagog. Saoseća sa svojim studentkinjama i koleginicama. U pravu je, samo one znaju kako im je. A sugurno im nije lako. Naprotiv, izuzetno teško i komplikovano, posebno za dokazivanje, ali za sve ima način.

  • Darinka

    20. januar 2021 | 15:05

    Ako ima Boga debelo bi monstrum trebao platiti, baš ono debelo,ma šta to značilo. A djevojke koje su smogle snage da progovore,ma kako se kasnije razvijao njihov život skidam kapu,moj naklon do poda. Što si tiče mene one koje su progovorile kad tad neovisno o vremenu za mene su narodni heroji......Bog vas djevojke (djeca) blagoslovio.

  • Branka

    20. januar 2021 | 13:50

    Trebao bi da budeš daleko veći monstrum od "žigosanog" pa da ovako nešto izmisliš.Tako da je gospodin "žigosani" tu gdje mu je mjesto,iza rešetaka.Pravda je spora,ponekad nedostižna ali dođe kad se najmanje nadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA