Hrvatska glumica priznala da je silovana: "Ćutala sam 15 godina"

- Silovana sam puno pre nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam njom počela da se bavim u detinjstvu, pa je ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo - rekla je hrvatska glumica

  • 5
Dora Lipovcanin

Dora Lipovčan ; Foto: Facebook/Dora Lipovčan

Hrvatska glumica Dora Lipovčan (43) je na Fejsbuk stranici "Nisam tražila" progovorila o silovanju koje je doživela u mladosti.

- Silovana sam puno pre nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam njom počela da se bavim u detinjstvu, pa je ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo - započela je Dora.

- Zbog toga više razumem danas svoje koleginice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje. U poslu sam verovatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od pre i što sam do tada već razvila obrambene mehanizme koji bi svakog s takvim namerama jasno na prvi pogled uverili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene - rekla je ona.

- Verujem da bi taj koji bi probao da me još jednom neželjeno dotakne u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima. Toliko besa nosim u sebi od detinjstva - dodala je ona.

- Nadam se da će svi sada izaći s imenima da bi se predatori sklonili s naših ulica, škola i akademija. Ja sam ćutala punih 15 godina pre nego sam otišla u policiju. I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud. Ali sam bar progovorila. Od tada mi duša malo manje krvari - napisala je glumica na Fejsbuku.

Fejsbuk stranica "Nisam tražila" puna je anonimnih izjava glumica iz regije koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju. Sve je podstakla objava Milene Radulović (25) od pre nekoliko dana u kojoj tvrdi da ju je Mika Aleksić silovao nekoliko puta kada je imala 17 godina.

Osim nje, za seksualno uznemiravanje i silovanje prijavilo ga je i još nekoliko devojaka, od kojih su neke i maloletne. Miroslava Miku Aleksića (68) pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu optužili su zbog postojanja osnovane sumnje kako je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje.

Tereti se da je od 2008. godine pa sve do danas počinio osam kaznenih dela silovanja i sedam kaznenih dela nedozvoljene polne radnje na štetu šest oštećenih od kojih je jedna osoba maloletna. Broj glumica koje se javljaju, navodno raste iz sata u sat, a ceo region se podigao na noge i čeka da vide kako će izgledati kraj istrage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    20. januar 2021 | 19:05

    Kao sve i ovo je došlo sa zapada. Prvo su američke zvezde u zalasku smislile način na koji će se bar na kratko vratiti u javnost. Šta će više da digne prašinu nego silovanje i tako počeše da se dosećaju da su pre 20-30 godina doživele silovanje. Nije da toga nije stvarno bilo, ali u Americi je moral rastegljiva kategorija tako ko je tu stvarno silovan ili to na neki način naplatio teško je utvrditi. Moj osvrt nikako ne znači da na bilo koji način branim predatore jer bih takve štrojio tupim nožem, ali kad vidim na televiziji decu obučenu kao za kupleraj pitam se kuda to vodi.

  • Cc

    20. januar 2021 | 17:21

    Hahaha jeste kako da ne

  • Danijel

    20. januar 2021 | 18:53

    Još jedna koja hoće da bude na naslovnim stranama. Kud plovi ovaj brod?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA