≫ 

Dragan Bjelogrlić: "Divim im se i klanjam dok mi se srce grči zbog njihovog ogromnog bola"

"Veliko hvala što su nas, bar ne trenutak, probudile iz duboke uspavanosti i ravnodušnosti, koju smo prihvatili kao filosofiju života"

  • 43
Dragan Bjelogrlić, Milena Radulović, Iva Ilinčić

Foto: Milena Đorđević, ATA images

Glumac i producent, Dragan Bjelogrlić (57) pružio je podršku i zahvalio se mladim glumicama Mileni Radulović (25) i Ivi Ilinčić (24), ali i onima koje su anonimno prijavile profesora i vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića, za kog tvrde da ih je seksualno zlostavljao.

Milena je Aleksića optužila da ju je silovao u periodu kada je ona imala 17 godina i da se navodni zločin ponavljao, dok Iva tvrdi da ju je profesor sekualno zlostavljao, navodeći da nije bila silovana.

Bjelogrlić je u autorskom tekstu za "Nedeljnik" naglasio da se divi Mileni i Ivi, kao i drugim devojkama koje su odlučile da progovore o navodnom zlostavljanju i da, kako je rekao, zločinca pošalju u zatvor. Tekst prenosimo u celosti:

- Devojke, do juče devojčice, žrtve monstruoznog zločina su progovorile. Nisu samo izašle hrabro u javnost sa svojim bolom i dubokim ožiljcima, nego su se organizovale i odlučile da zločinca pošalju u zatvor.

- Divim im se i klanjam dok mi se srce grči zbog njihovog ogromnog bola. Zahvaljujem im se do neba, što za razliku od prethodnih generacija, koje ne osuđujem, nisu htele da kroz život koračaju pognute glave, mireći se činjenicom da žive u društvu koje je naviklo na nepravdu gomilanu decenijama.

- Nisu pristale na ćutnju i ravnodušnost koja bi u godinama koje slede polako metastazirala u gubljenje vere u čoveka, pravdu, čast, u smisao postojanja.

- U ime generacije koja nije našla snage da se odupre cunamiju istorijskih potresa, u ime generacije koja je zbunjena i jadna dozvolila izgradnju poremećenog sistema vrednosti u kome će zločinci, ubice, secikece i moralne nakaze biti ljudi od ugleda, izvinjavam im se i klanjam, ne tražeći da nam oproste. Nismo zaslužili njihovo razumevanje.

- Veliko hvala što su nas, bar ne trenutak, probudile iz duboke uspavanosti i ravnodušnosti, koju smo prihvatili kao filosofiju života.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, gde daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojo

    20. januar 2021 | 21:36

    Sve se plašim da gospodin, kao najveći producent serija i filmova u Srbiji poslednjih 10 godina, nije imao pojma šta se dešava.

  • Maria

    20. januar 2021 | 21:09

    Divno sto si potvrdio svoju velicinu... bravo Bjela 👏

  • Срб

    20. januar 2021 | 22:43

    А што ти не проговори у сарајеву када те упиташе за злочинца јову дивљака Кад браниш храброст говора шта ти рече појела маца језикДавно си ти постао други бјелогрлић зато и снимаш толико

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA