"Nijedna nije mogla da nastavi sa svojim životom dok se najgore stvari dešavaju nekom novom detetu"

"S obzirom na količinu traume, sramote i monstruoznosti, klasične psihološke traume koje ostavlja zlostavljanje, trebalo je vremena da svi osnažimo"

  • 30
Milena Radulović Foto: ATA images

Mlada i uspešna glumica Milena Radulović (25) optužila je profesora i vlasnika škole glume, Miroslava Miku Alesića (68), da ju je silovao kada je imala 17 godina i da se navodni zločin ponavljao, a kako je istakla, zbog drugih devojčica odlučila je da javno progovori o svemu što tvrdi da je doživela.

Milena je u ispovesti za "Nedeljnik" istakla da su se ona i devojke koje su prijavile Aleksića  dogovorile da progovore o svemu što su iznele javno, jer su smatrale da ako dozvole da se navodno zlostavljanje nastavi, biće saučesnici u tome.

- To je svakog dana tempirana bomba, kada znaš da je taj čovek na slobodi i šta tamo može da se desi. U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU, a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu… - rekla je Milena.

- Jednostavno smo se dogovorile da je vreme. Kada imate izjave i iskustva koja imaju sličan karakter i metodu, nema sumnje da bi bilo ko u javnosti neće imati dilemu da li treba da osudi pedofiliju. Govorimo o maloletnim licima koja tog čoveka poznaju po deset godina i koji je stvorio figuru drugog oca, a deci bez očeva i jedinog - ispričala je glumica.

- Sa ovom svešću mislim da nijedna od nas nije mogla da nastavi sa svojim divnim životom i uspešnom karijerom dok se to nekom novom detetu dešava. I onda kada se to dete stvarno pojavilo, bilo je plana, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova devojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenela šta joj se dogodilo - rekla je glumica.

- I mi smo zbog toga dobili šansu da je zaštitimo, a što se mene tiče, i obavezu - da niko više ne sme da bude zlostavljan od tog čoveka. To je toliko strašan čin po psihu da devojke godinama nikom nisu mogle ni reč o tome da kažu. Ali ova devojka srećom ne. Meni je samo bitno da naša teška reč ne stoji ničije sudbine. Zato o ovome pričam javno - ispričala je Milena i dodala:

- S obzirom na količinu traume, sramote i monstruoznosti, toga da ti je ceo svet srušen, sve u šta si verovao, plus klasične psihološke traume koje ostavlja zlostavljanje, trebalo je vremena i meni i nekim mlađima od mene, da se liše toga što im je on usadio, a to je osećaj odgovornosti, saučesništva i krivice za ono što ti se događalo. Trebalo je vremena da svi osnažimo.

Podsetimo, Milena je danas, 20, januara, u Palati pravde dala izjavu. Ona je došla u pratnji advokata i zadržala se više od četiri sata. Po izlasku sačekali su je roditelji, a glumica im je nakon saslušanja prišla u zagrljaj. Sa druge strane Aleksić negira optužbe.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, danas daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. januar 2021 | 22:37

    Ako gledamo dublje u problematiku odgovornost јe i na drzavnim institucijama ,ko kontrolise takvu vrste skole gde je rad sa decom,ko izdaje te dozvole za rad,koja je procedura ,da li postoji neka zvanicna sluzba koja bi se bavila sa tim i slucajninm uzorkom uzimanjem deteta i razgowvora van znanja tog subjekta da bi se utvrdilo ili mozda saznalo da li ise ima neki problem u toj radionici ,jer svi oni u prisustvu recimo nekoga kao profesora pa niko nebi rekao nista lose i da misli nebi rekao ali kad je negde odvojen od znanja rofesora postoje sansi da dete bude otvoreno,tako bi se trebalo raditi sa svim takvim radionicama,vrticima i drugim radnim organizacijama gde je rad sa decom a zasto ne i sa odraslim,ovo јe lazni moral drustva koji smo svi deo toga,danas vecina zive dvostruke zivote ,tako jedan mix svega i svacega ,treba to covek sve razmrsiti i stvari postaviti na svoje mesto

  • Nikola

    21. januar 2021 | 06:22

    Šta je u to vreme devojčica, prvog dana kada se "to" desilo, odgovorila roditeljima na čuveno pitanje "šta ima novo u školi?" Šta je odgovorila drugi, treći, četvrti put? Da li je tih pitanja uopšte bilo ili je sve, svaki put prećutala? Kako to da roditelji, nakon monstruoznih dešavanja u školi glume, koja su se ponavljala, nisu ništa primetili u ponašanju, još uvek deteta? Voleo bih da se kompetentni i o ovome oglase i objasne... Tata i mama, vi ste svom detetu, mnogo veća podrška trebali biti tada, pre 7-8 godina kada je dete odrastalo, a ne juče, pred kamerama, nakon izlaska iz suda i ono glumatanje... Ona je sada već odrasla osoba, i sasvim joj je dovoljna, gotovo nepodeljena podrška javnosti...

  • Nk

    20. januar 2021 | 23:14

    Nzn,osjecanja su mi pomijecana. Vidi se da je ono gad...ali po njenim prvim intervjuima,izgleda je ona imala sex sa njim zbog njegovog,autoriteta,sposobnosti manipulacije,kao da ne izgleda na silu...uglavnom,covjek je smece,vidi se,ali toliko godina cutati,i sa brojnim pokusajima opravdanja tog cutanja od strane strucnih lica,sve mi to ne pije vodu. Mnogo cudno,sad prica o spasavanju druge djece,a sta je sa djecom od 10 godina unazad posle tog djela,koja su mozda prosla kroz isto,a nebi da si odma progovorila. Boze mi oprosti,mozda grijesim,ali sta cu,takav mi dojam. Odje mi sve lici na neko odobrenje,zbog obecanja,ili cega vec je tu bilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA