Nikolina Pišek: "Znam šta znači biti meta zlostavljača i šta čini paralizirajući strah"

- Pod teretom ucene, misleći da se pretnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak - napisala je voditeljka

  • 7
Nikolina Pišek

Nikolina Pišek Foto: ATA images

Voditeljka Nikolina Pišek otvorila je dušu na Instagramu, te je svoju novu objavu posvetila seksualnom zlostavljanju.

"Ovaj trenutak u posvemašnjoj istoriji seksualnog zlostavljanja žena jest presudan. Sad ili nikad. Ili će iznedriti vreme u kojem se nijedna devojčica, devojka ili žena neće osećati krivom što je isprovocirala vulgarni gest ili komentar muškarca kojem je samim rođenjem dana privilegovana pozicija - ili će revolucija naprosto s povlačenjem cunami talasa otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će umuknuti posle javnog čerečenja prokazanih predatora. I sve će utihnuti.

Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka. Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utehu da to neće proživljavati naša deca.

Znam šta znači biti meta zlostavljača i šta čini paralizirajući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika.

Pod teretom ucene, misleći da se pretnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. “Skinuti ste s projekta”.

Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja. Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam. Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promijenila radnu sredinu.

I bilo je toga još. I pre i posle. Imena neću reci, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zalečila, bes i nemoć prestala osećati.

Samo nemojmo da kroz to prolaze naša deca. Molim vas", napisala je Nikolina Pišek, uz hešteg stop nasiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    22. januar 2021 | 23:58

    Ajde bre vise sjasite sve vi "velike javne licnosti!" Svi se oglasite sada, sve ste sada hrabre, jadnice i krhke, tanane zrtve i pacenice koje su placale cenu "lepote". Niste bas toliko naivne koliko se takvima predstavljate. Mnoge od vas su tom "lepotom" manipulisale i koketirale u zelji za uspehom u javnom poslu. Koliko ove javne licnosti nemaju meru u zelji za publicitetom...to je strasno. Svi su izasli iz misjih rupa da bace pokoju pateticnu i "pametnu" visokomoralnu rec. Jos se samo Lepa Lukic nije oglasila da je bila silovana. Pustite Milenu da vodi svoju borbu kad je vec odlucila da istupi javno. Ne dovodim u pitanje da li je istina ili nije, neka sud kaze svoje, ali kladim se da niko od vas nije ni znao ko je glumica Milena Radulovic, a sada je ordenjem kite. Muka mi je!

  • Ne

    23. januar 2021 | 08:32

    Ko ima pravo da nekog siluje? Da li je koketiralo ono dijete onom Malcanskom nesrecniku, i sva ona deca od 2,3,5...godina sto su ih silovale komsije, ocuh, poznanik...? Da li znas da to ne smije da se radi nikome? To su bolesnici kojima nema leka pa bio on pekar, lekar, postar, glumac, reditelj, profesor...

  • Čiča

    24. januar 2021 | 07:31

    I ova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA