Sramne izjave: Dua Lipa tvrdi da su Srbi izmislili istoriju Kosova, a njen brat da su Srbi fašisti

Kada se okupacija desila, srpske snage htele su da moj deka prepiše istoriju. On je odbio i izgubio posao, rekla je pevačica

Dua Lipa

Dua Lipa, Printskrin: Youtube/First We Feast

Engleska pevačica poreklom iz Albanije Dua Lipa (25) u intervjuu za magazin "Rolling stones" dala je intervju povodom, kako je navela, srpske okupacije Kosova. Sramne tvrdnje o stanju na Kosovu u vreme rata iznela je Albanka, koja tvrdi da su Srbi njenog pokojnog dedu terali da menja istoriju.

Naime, Dua Lipa pohvalila se na Instagramu naslovnom stranom poznatog časopisa, za koji je dala intervju na temu Kosova. Kako su naveli, pevačicin deda bio je istoričar, koji je radio na Kosovu.

- Moj deka sa očeve strane je pisao knjigu o svemu što se dešava - započela je Lipa.

- Kada se okupacija desila, srpske snage htele su da moj deka prepiše istoriju. On je odbio i izgubio posao. Tako da je deo onoga ko sam ja da se zalažem za stvari u koje verujem.

Njen brat Đin Lipa (15) podelio je objavu Instagram profila koji se naziva tim Albanaca, a koji je šerovao Lipinu priču, te je napisao:

- Naš sjajan i neustrašiv deka. On je radio tako vredno tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju i pokaže svetu ko smo mi stvarno. Ponosan na Seita Lipu - napisao je Đin.

Podsetimo, Dua Lipa je pre nekoliko meseci isprovocirala javnost kada je leskovački ajvar prikazala kao albansko jelo u jednoj emisiji, a potom je ponovila istu stvar, pa je prisvojila i ćevape.

Naime, Lipa koja je rođena na Kosovu, na društvenim mrežama objavila je video snimak u kom se vidi kako sa slašću jede ćevape, a tom prilikom ih je predstavila široj javnosti kao "albanski specijalitet".

Pevačica je na "albanski jelovnik" dodala još dva jela - sarmu i pitu, promovišući ih kao tradicionalna albanska jela, koja je volela da jede kad je bila mala.

 Moja mama je uvek kuvala tradicionalna jela, kao što je pita. To je jelo sa spanaćem, sirom i korama. Jako je ukusno i to mi uvek nedostaje kad sam na turneji. Isto tako volim sarmu - rekla je tada Dua.

Video: Kako su četiri Albanke sa Kosova postale najveće muzičke zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dua lipa makro

    23. januar 2021 | 15:31

    U engleskoj je ova radila kao prostitutka.Moj prijatelj albanac naser bio je njen makro.Albanska mafija je preuzela i napravila od nje pevacicu.

  • Cava

    23. januar 2021 | 12:13

    Vidi se da ti je Srbija nocna mora,i treba,i tek ce da bude ...ZIvela Srbija!

  • Jaca

    23. januar 2021 | 16:07

    Krajnje je vreme da je tuzimo.Onda nek dobro razmisli sta ce da prica po nalogu sefova koji je placaju.Usout,nek upita dedu otkud toliko pravoslavnih svetinja na Kosovu.Kad nemaju svoju ,kradu tuđu istoriju.Da im malo pozajmimo i Teslu??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA